Romige farfalle met champignons en ham
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige farfalle met champignons en ham

Deze romige farfalle met champignons en ham is makkelijk te maken, vol van smaak én te maken in één pan. Staat binnen een half uur op tafel.

30 minuten
4 personen
Romige farfalle met champignons en ham ingrediënten
Recept romige farfalle met champignons en ham

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier.

Snijd de kastanjechampignons in kwarten en snijd de gedroogde ham in stukjes. Rasp de grana padano en zet opzij. 

Romige farfalle met champignons en ham
Romige farfalle met champignons en ham

Romige farfalle met champignons en ham afmaken – 20 minuten

Verhit boter in een grote pan en fruit hierin de fijngesneden rode ui en knoflooktenen. Voeg de champignon kwarten toe en bak deze nog ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur.

Schenk er dan de kippenbouillon bij samen met de pasta, kook deze gaar in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, kooktijd is afhankelijk van de pasta.

Je zult merken dat de bouillon grotendeels is verdampt en opgenomen door de pasta. Verhit ondertussen een bakpan en bak hierin de rauwe ham stukjes krokant.

Dit is niet noodzakelijk als je het gerecht in één pan wilt maken, voeg je de stukjes zonder te bakken toe aan de pasta. Schenk er de room bij de pasta en roer er op het laatste de geraspte kaas en krokante ham door.

Breng op smaak met peper en zout, pas op met het zout want de ham is waarschijnlijk al vrij zout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
582.11 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
56.33 g
5.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.69 g
13.89 g
Eiwitten
29.2 g
Vezels
5.75 g
Natrium
2003.31 mg
Mineralen
Ijzer
3.64 mg
Calcium
382.13 mg
Magnesium
79.13 mg
Kalium
79.13 mg
Fosfor
592.69 mg
Koper
0.65 mg
Zink
3.55 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
5.02 µg
Vitamines
Vitamine C
8.03 mg
Vitamine D
0.32 mg
Vitamine A
100.17 mg
Vitamine B1
0.42 mg
Vitamine B2
0.59 mg
Vitamine B6
0.29 mg
Vitamine B12
0.58 µg
Foliumzuur
37.89 µg
Vitamine E
0.2 mg
Vitamine K
3.49 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Romige farfalle met champignons en ham"
Jolanda zegt op 14-07-2017
Ha Veronique en Marco, Lijkt mij héérlijk dit recept! Ik heb alleen n vraagje, wat voor en hoeveel room gebruiken jullie? Groetjes Jo
Ohmydish zegt op 14-07-2017
Hallo Jolanda, in dit recept hebben wij 100 gram room (slagroom, zie foto) gebruikt. Dit stond inderdaad niet vermeld, ik heb het erbij gezet!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.