Romige farfalle met champignons en ham

(14)

Deze romige farfalle met champignons en ham is makkelijk te maken, vol van smaak én te maken in één pan. Staat binnen een half uur op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Romige farfalle met champignons en ham

Ingrediënten


  • 300 gram farfalle of andere pasta
  • 300 gram kastanje champignons
  • 100 gram grana padano
  • 750 ml kippenbouillon
  • klontje boter
  • 1 rode ui
  • 100 ml room
  • 3 knoflooktenen
  • 125 gram rauwe ham
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • champignon borstel of keukenpapier
  • fijne rasp
  • diepe bakpan
  • middelgrote bakpan

Romige farfalle met champignons en ham Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-farfalle-met-champignons-en-ham


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier.

Snijd de kastanjechampignons in kwarten en snijd de gedroogde ham in stukjes. Rasp de grana padano en zet opzij. 

Romige farfalle met champignons en ham
Romige farfalle met champignons en ham

Romige farfalle met champignons en ham afmaken – 20 minuten

Verhit boter in een grote pan en fruit hierin de fijngesneden rode ui en knoflooktenen. Voeg de champignon kwarten toe en bak deze nog ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur.

Schenk er dan de kippenbouillon bij samen met de pasta, kook deze gaar in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, kooktijd is afhankelijk van de pasta.

Je zult merken dat de bouillon grotendeels is verdampt en opgenomen door de pasta. Verhit ondertussen een bakpan en bak hierin de rauwe ham stukjes krokant.

Dit is niet noodzakelijk als je het gerecht in één pan wilt maken, voeg je de stukjes zonder te bakken toe aan de pasta. Schenk er de room bij de pasta en roer er op het laatste de geraspte kaas en krokante ham door.

Breng op smaak met peper en zout, pas op met het zout want de ham is waarschijnlijk al vrij zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022


Waardeer dit recept!
14 stemmen

2 reacties op Romige farfalle met champignons en ham

Jolanda plaatste op 14-07-2017 om 07:19:24

Ha Veronique en Marco, Lijkt mij héérlijk dit recept! Ik heb alleen n vraagje, wat voor en hoeveel room gebruiken jullie? Groetjes Jo

Ohmydish plaatste op 14-07-2017 om 09:10:40
Hallo Jolanda, in dit recept hebben wij 100 gram room (slagroom, zie foto) gebruikt. Dit stond inderdaad niet vermeld, ik heb het erbij gezet!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.