Een romig kiwi toetje is makkelijk om te maken met weinig ingrediënten. Heerlijk met een vleugje kokos, maar zonder kokos ook érg lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-03-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil alle kiwi's en snijd 6 mooie plakjes, maak een insnede in de plakjes en leg deze opzij voor de garnering. Pureer 3 kiwi's in een blender of met de staafmixer en snijd de overige kiwi's in stukjes.
Verkruimel de koekjes, niet te fijn. Dit kun je het beste in een zakje doen en er dan met een deegroller overheen gaan, zo voorkom je kruimels overal.
Klop de slagroom tot deze stijf is en roer dit door de kiwi puree. Breng op smaak met ongeveer 3 eetlepels suiker, de exacte hoeveelheid is afhankelijk van de kiwi. Sommige kiwi's zijn namelijk zuurder dan andere kiwi's.
Klop dan ook de kokos crème op met behulp van een elektrische mixer. Maak dan onderin een laagje kiwi room, daarop stukjes kiwi en koekkruimels. Weer een laag kiwi room, stukjes kiwi en koekkruimels.
Plaats hier dan nogmaals een beetje kiwi room op met wat kiwi stukjes. Maak af met een flinke lepel opgeklopte kokosroom, koekkruimels en plaats de plak kiwi op de rand van het glas. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.