Een ontbijt met pannenkoeken is volgens velen het ultieme weekend ontbijtje. Deze rode bieten pannenkoeken zijn naast ontzettend lekker ook nog eens gezond.
Ben jij een pannenkoekenliefhebber? Probeer dan zeker deze rode bieten pannenkoeken met een prachtige roze kleur eens.
Je kunt het sap uit de verpakking van de voorverpakte gekookte bieten gebruiken of gebruik bietensap uit een pak of fles. Je kunt het sap ook zelf persen van verse bieten, bijvoorbeeld met een sapcentrifuge.
De rode bieten pannenkoeken zijn naast gezond ook nog eens extra lekker in combinatie met aardbeien of ander rood fruit. Deze bietenpannenkoekjes zijn ook lekker met bijvoorbeeld nutella of amandelpasta.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pureer 300 gram gekookte bieten tot een gladde bietenpuree. Prak de bananen en voeg deze samen met 2 eieren toe aan de bietenpuree.
Voeg 50 ml bietensap en 200 ml (amandel)melk toe aan de bietenpuree en roer glad met een garde.
Maak het pannenkoekenbeslag af door 75 gram amandelmeel, 50 gram bloem en 100 gram havermout toe te voegen.
Verhit een klontje boter of kokosolie in een kleine bakpan op middellaag vuur. Voeg een soeplepel beslag toe en zorg dat dit goed plat is.
Wacht tot er belletjes verschijnen en de bovenkant begint uit te drogen. Draai de bieten pannenkoek dan voorzichtig om met een spatel.
Bak de andere kant tot het beslag volledig gaar is, dit zal ongeveer 2 tot 3 minuten duren. De exacte baktijd voor deze pannenkoeken is o.a. afhankelijk van de dikte van het beslag, de soort pan die je gebruikt en hoe hoog het vuur staat.
Herhaal voor het resterende beslag en serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en aardbeien. Geniet ervan!
Zijn rode bieten pannenkoeken gezond?
Rode bieten bevatten o.a. veel vezels, calcium, magnesium en vitamine B waardoor ze gezond zijn. De zoetheid van de pannenkoeken komt van de bananen, de natuurlijke suikers in bananen zijn gezonder dan geraffineerde suikers.
Kan ik de banaan weglaten?
Je kunt de bananen volledig weglaten, de textuur zal hierdoor iets veranderen. Daarnaast zullen de bietenpannenkoekjes niet zoetig zijn, maar dit kun je compenseren met ahornsiroop.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.