Rode bieten pannenkoeken

(1)

Een ontbijt met pannenkoeken is volgens velen het ultieme weekend ontbijtje. Deze rode bieten pannenkoeken zijn naast ontzettend lekker ook nog eens gezond.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023

Ben jij een pannenkoekenliefhebber? Probeer dan zeker deze rode bieten pannenkoeken met een prachtige roze kleur eens.

Je kunt het sap uit de verpakking van de voorverpakte gekookte bieten gebruiken of gebruik bietensap uit een pak of fles. Je kunt het sap ook zelf persen van verse bieten, bijvoorbeeld met een sapcentrifuge.

De rode bieten pannenkoeken zijn naast gezond ook nog eens extra lekker in combinatie met aardbeien of ander rood fruit. Deze bietenpannenkoekjes zijn ook lekker met bijvoorbeeld nutella of amandelpasta.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Rode bieten pannenkoeken

Ingrediënten


  • 300 gram gekookte rode bieten
  • 50 ml bietensap
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 200 ml (amandel)melk
  • 50 gram bloem
  • 75 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • boter of kokosolie om in te bakken
  • optioneel: ahornsiroop of agavesiroop
  • handvol rood fruit zoals aardbeien en frambozen
Rode bieten pannenkoeken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • blender of staafmixer
  • grote kom
  • garde
  • kleine bakpan
  • spatel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-pannenkoeken


Het bieten pannenkoekenbeslag maken – 15 minuten

Pureer 300 gram gekookte bieten tot een gladde bietenpuree. Prak de bananen en voeg deze samen met 2 eieren toe aan de bietenpuree.

Voeg 50 ml bietensap en 200 ml (amandel)melk toe aan de bietenpuree en roer glad met een garde.

Maak het pannenkoekenbeslag af door 75 gram amandelmeel, 50 gram bloem en 100 gram havermout toe te voegen.

De rode bieten pannenkoeken bakken – 15 minuten

Verhit een klontje boter of kokosolie in een kleine bakpan op middellaag vuur. Voeg een soeplepel beslag toe en zorg dat dit goed plat is.

Wacht tot er belletjes verschijnen en de bovenkant begint uit te drogen. Draai de bieten pannenkoek dan voorzichtig om met een spatel.

Rode bieten pannenkoek bakken
Rode bieten pannenkoek bakken

Bak de andere kant tot het beslag volledig gaar is, dit zal ongeveer 2 tot 3 minuten duren. De exacte baktijd voor deze pannenkoeken is o.a. afhankelijk van de dikte van het beslag, de soort pan die je gebruikt en hoe hoog het vuur staat.

Rode bieten pannenkoeken
Rode bieten pannenkoeken

Herhaal voor het resterende beslag en serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en aardbeien. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023


Waardeer dit recept!
1 stem

Rode bieten pannenkoeken: Veel gestelde vragen

Zijn rode bieten pannenkoeken gezond?

Rode bieten bevatten o.a. veel vezels, calcium, magnesium en vitamine B waardoor ze gezond zijn. De zoetheid van de pannenkoeken komt van de bananen, de natuurlijke suikers in bananen zijn gezonder dan geraffineerde suikers.

Kan ik de banaan weglaten?

Je kunt de bananen volledig weglaten, de textuur zal hierdoor iets veranderen. Daarnaast zullen de bietenpannenkoekjes niet zoetig zijn, maar dit kun je compenseren met ahornsiroop.

0 reacties op Rode bieten pannenkoeken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.