Red velvet taart

Een red velvet taart, ofwel red velvet cake, is behalve rood ook nog eens super lekker door de luchtige roomkaas glazuur. De cakes zijn extra smeuïg door het gebruik van o.a. karnemelk en olie.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Red velvet taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 175 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 225 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 100 ml neutrale olie
  • 240 ml karnemelk
  • snuf zout
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel azijn
  • 300 gram bloem
  • rode kleurstof

Ingrediënten roomkaas frosting

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 300 gram naturel roomkaas
Red velvet taart Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • 2 taartvormen (22 cm)
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • houten prikker

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/red-velvet-taart


Red velvet cakes maken – 45 minuten + wachttijd

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet de taartvormen in met boter en een dun laagje bloem.

Klop 175 gram zachte roomboter samen met 225 gram suiker tot deze luchtig en wit is geworden. Dit gaat het makkelijkste met een elektrische mixer.

Voeg één voor één de eieren toe en zodra deze zijn opgenomen voeg je 100 ml olie en 240 ml karnemelk langzaam toe.

Voeg 2 theelepels vanille extract en een eetlepel azijn toe. Voeg erna een klein theelepeltje cacaopoeder, 1 theelepel baksoda, een snuf zout en 300 gram bloem toe. Wees voorzichtig met de hoeveelheid cacaopoeder, anders zal de rode kleur minder mooi worden.

Meng tot een mooi glad beslag en voeg er dan een beetje rode kleurstof aan toe tot het beslag mooi rood is.

Red velvet taart beslag
Red velvet taart beslag

Verdeel het beslag over 2 taartvormen en bak de cakes gaar in ongeveer 30 minuten.

Maak de ovendeur niet open, aangezien de cakes dan kunnen inzakken. Je kunt na een half uur voorzichtig met een prikker controleren of de cakes gaar zijn, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

Zet de ovendeur op een kier en haal de cakes pas na 10 minuten uit de oven om deze vervolgens volledig af te laten koelen.

Red velvet taart
Red velvet taart

Roomkaas glazuur maken – 15 minuten

Klop 150 gram roomboter samen met 150 gram poedersuiker tot deze luchtig en wit is geworden. Dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg 2 theelepels vanille extract samen met 300 gram naturel roomkaas toe. Roer nog kort tot een glad mengsel.

Haal de cakes uit de vormen en gebruik eventueel een broodmes om de bovenkant recht te maken. Verkruimel de cake die je eraf snijd voor de garnering.

Plaats één van de cakes op een plateau en verdeel hier ⅓e van het roomkaas glazuur over. Plaats de tweede cake bovenop en besmeer de boven- en zijkanten met de rest van het roomkaas glazuur.

Garneer met de verkruimelde cake, geniet ervan!

Red velvet taart: Veel gestelde vragen

Wat is de smaak van een red velvet taart?

Een red velvet cake is smeuïg en heeft een lichte cacao en vanille smaak. De frosting maakt een red velvet taart het lekkerste en is in principe een luchtige vanille botercrème met roomkaas.

Welke rode kleurstof voor een red velvet taart?

Er bestaan veel soorten kleurstof, let erop dat ze geschikt zijn voor consumptie. Natuurlijke kleurstof werkt meestal een stuk minder goed dan chemische kleurstof.

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Roseval wedges uit de oven

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!