Een red velvet taart, ofwel red velvet cake, is behalve rood ook nog eens super lekker door de luchtige roomkaas glazuur. De cakes zijn extra smeuïg door het gebruik van o.a. karnemelk en olie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-07-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet de taartvormen in met boter en een dun laagje bloem.
Klop 175 gram zachte roomboter samen met 225 gram suiker tot deze luchtig en wit is geworden. Dit gaat het makkelijkste met een elektrische mixer.
Voeg één voor één de eieren toe en zodra deze zijn opgenomen voeg je 100 ml olie en 240 ml karnemelk langzaam toe.
Voeg 2 theelepels vanille extract en een eetlepel azijn toe. Voeg erna een klein theelepeltje cacaopoeder, 1 theelepel baksoda, een snuf zout en 300 gram bloem toe. Wees voorzichtig met de hoeveelheid cacaopoeder, anders zal de rode kleur minder mooi worden.
Meng tot een mooi glad beslag en voeg er dan een beetje rode kleurstof aan toe tot het beslag mooi rood is.
Verdeel het beslag over 2 taartvormen en bak de cakes gaar in ongeveer 30 minuten.
Maak de ovendeur niet open, aangezien de cakes dan kunnen inzakken. Je kunt na een half uur voorzichtig met een prikker controleren of de cakes gaar zijn, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Zet de ovendeur op een kier en haal de cakes pas na 10 minuten uit de oven om deze vervolgens volledig af te laten koelen.
Klop 150 gram roomboter samen met 150 gram poedersuiker tot deze luchtig en wit is geworden. Dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.
Voeg 2 theelepels vanille extract samen met 300 gram naturel roomkaas toe. Roer nog kort tot een glad mengsel.
Haal de cakes uit de vormen en gebruik eventueel een broodmes om de bovenkant recht te maken. Verkruimel de cake die je eraf snijd voor de garnering.
Plaats één van de cakes op een plateau en verdeel hier ⅓e van het roomkaas glazuur over. Plaats de tweede cake bovenop en besmeer de boven- en zijkanten met de rest van het roomkaas glazuur.
Garneer met de verkruimelde cake, geniet ervan!
Wat is de smaak van een red velvet taart?
Een red velvet cake is smeuïg en heeft een lichte cacao en vanille smaak. De frosting maakt een red velvet taart het lekkerste en is in principe een luchtige vanille botercrème met roomkaas.
Welke rode kleurstof voor een red velvet taart?
Er bestaan veel soorten kleurstof, let erop dat ze geschikt zijn voor consumptie. Natuurlijke kleurstof werkt meestal een stuk minder goed dan chemische kleurstof.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.