Deze prei en ricotta flan is een heerlijk vegetarisch voorgerecht met 2 soorten kaas, prei en ei. Heerlijk als voorgerecht met een salade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de prei en snijd deze in kleine ringen. Verwarm 250 ml water met peper, zout en een halve theelepel nootmuskaat in een middelgrote pan.
Breng dit aan de kook en voeg hier dan de prei aan toe. Plaats een deksel op de pan en kook de prei ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, de exacte tijd is afhankelijk hoe groot de stukken zijn.
Voeg dan het maïsmeel toe en roer goed door, je zult merken dat het dikker zal worden. Kook nog enkele minuten door om het maïsmeel te garen. Laat het dan een beetje afkoelen.
Roer de eieren samen met ricotta en geraspte kaas tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper, zout en een halve theelepel nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Als je de flan zonder bakje wilt serveren, dien je siliconen vormpjes te hebben. Met ander soort bakjes is het heel lastig om deze in zijn geheel eruit te krijgen.
Als je kleine ovenschaaltjes gebruikt dien je deze wel eerst in te vetten met boter. Meng de prei samen met het eimengsel en verdeel dit dan over de vorm of ovenschaaltjes.
Bak deze vervolgens ongeveer een half uur lang in de oven, tot deze volledig gestold zijn. Serveer direct als voorgerecht met bijvoorbeeld een beetje sla, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.