Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-chutney
Voorbereiding -- 15 minuten
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in vrij kleine blokjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Pel de ui en snijd deze fijn.

Pompoen chutney
Pompoen chutney afmaken -- 25 minuten
Verwarm de azijn op laag vuur samen met de fijngesneden ui, kaneelstok en suiker in een middelgrote pan. Zodra de suiker is opgelost zet je het vuur iets hoger en laat enkele minuten koken. Voeg dan de blokjes pompoen, paprika en rozijnen toe en zet het vuur dan weer lager. Laat de groenten zacht worden en de chutney een beetje dikker worden. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen en paprika blokjes.
Verwijder de kaneelstok, je kunt de chutney nu meteen gebruiken of de smaken verder laten intrekken. Je kunt de chutney ook inmaken om deze langer te bewaren, verdeel hiervoor de chutney over steriele potten terwijl deze nog zo heet mogelijk is. Laat de chutney vervolgens volledig afkoelen en zet deze op een koele en droge plek om deze tot wel een jaar te kunnen bewaren. Een heerlijk bijgerecht bij een curry en rijst. Geniet ervan!