Heerlijk geurende pinda woksaus met kokosmelk, verse gember en limoen. Lekkere saus om mee te roerbakken. Klaar in minder dan 10 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 09-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 09-09-2024
Gebruik een lepel om de schil van de verse gember af te halen. Pel twee teentjes knoflook en snijd de knoflook en gember grof. Pers het sap van een halve limoen uit.
Voeg nu alle ingrediënten toe aan een blender. Pureer tot een gladde massa. Voeg een beetje gekookt water toe om een gladdere saus te maken.
Je kunt deze woksaus bijvoorbeeld gebruiken in een wokgerecht met biefstuk en groenten, maar ook lekker in roerbakgerechten!
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
25 | gram | gladde pindakaas | pinda | 155.75 | 2.80 g | 0.78 g | 13.00 g | 2.13 g | 6.50 g | 1.75 g | 1.25 mg | 0.53 mg | 15.00 mg | 52.50 mg | 175.00 mg | 92.50 mg | 0.13 mg | 0.75 mg | - | - | - | - | - | 0.23 mg | 0.04 mg | 0.08 mg | - | 0.25 µg | - | - | - |
8.75 | ml | kokosmelk | 18.20 | 0.26 g | - | 1.88 g | 1.62 g | 0.13 g | - | 1.31 mg | 0.31 mg | 1.75 mg | 3.94 mg | 19.25 mg | 8.75 mg | 0.02 mg | 0.04 mg | - | - | 0.18 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
sap van een halve limoen | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
0.5 | centimeter verse gember | 7.75 | 1.44 g | - | 0.13 g | - | 0.15 g | 0.15 g | 0.63 mg | 0.25 mg | 2.50 mg | 5.00 mg | 32.50 mg | 3.75 mg | 0.03 mg | 0.28 mg | - | - | 0.63 mg | - | - | - | - | 0.02 mg | - | - | - | - | - | ||
0.5 | teentje | knoflook | 3.50 | 0.70 g | 0.02 g | - | - | 0.15 g | 0.05 g | 0.10 mg | 0.03 mg | 4.25 mg | 0.50 mg | 15.00 mg | 3.25 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | 0.04 µg | - | 0.35 mg | - | - | 0.01 mg | - | 0.01 mg | - | 0.10 µg | - | - | - | |
0.25 | theelepel | sesamolie | sesamzaad | 22.08 | - | - | 2.50 g | 0.40 g | - | - | 0.05 mg | - | 0.25 mg | - | 0.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.25 | eetlepel | zoute sojasaus | soja, gluten | 6.40 | 1.00 g | 1.00 g | 0.01 g | - | 0.58 g | - | 275.00 mg | 0.25 mg | 3.00 mg | - | 25.00 mg | 2.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.40 µg | - | - | - |
0.25 | eetlepel | donkere basterdsuiker | 14.51 | 3.58 g | 3.58 g | - | - | - | - | 0.75 mg | 0.04 mg | - | - | 1.88 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
0.25 | theelepel | pittige saus | - | - | - | - | - | - | - | 6.25 mg | - | 0.05 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
water | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
228.19 | 9.78 g | 5.38 g | 17.51 g | 4.14 g | 7.51 g | 1.95 g | 285.34 mg | 1.41 mg | 26.80 mg | 61.95 mg | 269.25 mg | 110.78 mg | 0.18 mg | 1.10 mg | 0.04 µg | - | 1.15 mg | - | - | 0.23 mg | 0.04 mg | 0.10 mg | - | 0.75 µg | - | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!