Ohmydish.nl


Biefstuk uit de wok met pindasaus

Heerlijk gerecht met biefstuk uit de wok met pinda woksaus en lekker veel groenten. Serveer met noedels naar keuze, recept voor 4 personen.

Biefstuk uit de wok met pindasaus
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Biefstuk uit de wok met pindasaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram biefstuk
  • Halve groene kool (savooiekool)
  • 200 - 250 gram Witte champignons
  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 2 lenteuien
  • Halve broccoli
  • Halve rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • Noedels om erbij te serveren
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper
  • Pinda woksaus
Biefstuk uit de wok met pindasaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Champignonborsteltje of keukenpapier
  • Grote pan
  • Dunschiller
  • Wokspatel
  • Vergiet
  • Wok

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/biefstuk-uit-de-wok-met-pindasaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het schoonmaken van de groenten onder stromend water. Snijd de paprika doormidden en in reepjes of blokjes. 

Gebruik een dunschiller om de wortelen te schillen. Snijd de wortelen vervolgens in ronde plakjes. Pel de ui en het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Maak de champignons schoon met behulp van een champignonborsteltje of een vel keukenpapier. Snijd de champignons in kleine schijfjes. Snijd de savooiekool doormidden en snijd de harde stukken eraf. 

Scheur of snijd de bladeren grof in middelgrote stukken. Snijd de broccoli in kleinere bloemkoolroosjes. Snijd de biefstuk in reepjes of blokjes. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Maak de pinda woksaus en zet opzij.

Biefstuk uit de wok met pindasaus
Biefstuk uit de wok met pindasaus

De biefstuk uit de wok met pindasaus afmaken -- 15 minuten

Verhit de wok op de hoogst mogelijke stand / vlam (zet de afzuigkap aan!). Zodra de wok niet meer rookt voeg je een scheut zonnebloemolie toe en verdeel deze over de wok heen met behulp van een wokspatel. 

Voeg direct de ui en knoflook toe. Na een minuut voeg je de biefstuk toe, bak 2 minuten mee. Kook in de tussentijd de noedels naar keuze gaar, giet dan af. 

Voeg nu de wortelen, paprika en de broccoliroosjes toe. Bak enkele minuten en voeg dan de savooiekool en de champignons toe. Blijf alles goed door elkaar heen roeren totdat de savooiekool flink is geslinkt. 

Voeg nu de (eventueel zelfgemaakte) pinda woksaus toe. Zet het vuur wat lager en meng alles goed door elkaar heen. Bak een minuut of 2 alles mee. Serveer met de noedels naar keuze en garneer met stukjes lenteui. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.