Heerlijk gerecht met biefstuk uit de wok met pinda woksaus en lekker veel groenten. Serveer met noedels naar keuze, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het schoonmaken van de groenten onder stromend water. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes of blokjes.
Gebruik een dunschiller om de wortelen te schillen. Snijd de wortelen vervolgens in plakjes. Pel de ui en het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk.
Maak de champignons schoon met een champignonborsteltje of keukenpapier en snijd de champignons in plakken.
Snijd de savooiekool doormidden en snijd de harde stukken eraf. Scheur of snijd de bladeren grof in middelgrote stukken.
Verdeel de broccoli in kleinere roosjes. Snijd de biefstuk in reepjes of blokjes. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout.
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Maak de pinda woksaus en zet opzij.
Verhit de wok op de hoogst mogelijke stand / vlam (zet de afzuigkap aan!). Zodra de wok niet meer rookt voeg je een scheut zonnebloemolie toe en verdeel deze over de wok heen met behulp van een wokspatel.
Voeg direct de ui en knoflook toe. Na een minuut voeg je de biefstuk toe, bak 2 minuten mee. Kook in de tussentijd de noedels naar keuze gaar, giet dan af.
Voeg nu de wortelen, paprika en de broccoliroosjes toe. Bak enkele minuten en voeg dan de savooiekool en de champignons toe.
Blijf alles goed door elkaar heen roeren en voeg na enkele minuten de (eventueel zelfgemaakte) pinda woksaus toe.
Zet het vuur wat lager en meng alles goed door elkaar heen. Bak een minuut of 2 alles mee. Serveer met de noedels naar keuze en garneer met stukjes lenteui. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.