Biefstuk uit de wok met pindasaus

(6)

Heerlijk gerecht met biefstuk uit de wok met pinda woksaus en lekker veel groenten. Serveer met noedels naar keuze, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-01-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Biefstuk uit de wok met pindasaus

Ingrediënten


  • 300 gram biefstuk
  • Halve groene kool (savooiekool)
  • 200 - 250 gram Witte champignons
  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 2 lenteuien
  • Halve broccoli
  • Halve rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • Noedels om erbij te serveren
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper
  • Pinda woksaus

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Champignonborsteltje of keukenpapier
  • Grote pan
  • Dunschiller
  • Wokspatel
  • Vergiet
  • Wok

Biefstuk uit de wok met pindasaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/biefstuk-uit-de-wok-met-pindasaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het schoonmaken van de groenten onder stromend water. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in reepjes of blokjes. 

Gebruik een dunschiller om de wortelen te schillen. Snijd de wortelen vervolgens in plakjes. Pel de ui en het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Maak de champignons schoon met een champignonborsteltje of keukenpapier en snijd de champignons in plakken. 

Snijd de savooiekool doormidden en snijd de harde stukken eraf. Scheur of snijd de bladeren grof in middelgrote stukken. 

Verdeel de broccoli in kleinere roosjes. Snijd de biefstuk in reepjes of blokjes. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. 

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Maak de pinda woksaus en zet opzij.

Biefstuk uit de wok met pindasaus
Biefstuk uit de wok met pindasaus

De biefstuk uit de wok met pindasaus afmaken -- 15 minuten

Verhit de wok op de hoogst mogelijke stand / vlam (zet de afzuigkap aan!). Zodra de wok niet meer rookt voeg je een scheut zonnebloemolie toe en verdeel deze over de wok heen met behulp van een wokspatel. 

Voeg direct de ui en knoflook toe. Na een minuut voeg je de biefstuk toe, bak 2 minuten mee. Kook in de tussentijd de noedels naar keuze gaar, giet dan af. 

Voeg nu de wortelen, paprika en de broccoliroosjes toe. Bak enkele minuten en voeg dan de savooiekool en de champignons toe. 

Blijf alles goed door elkaar heen roeren en voeg na enkele minuten de (eventueel zelfgemaakte) pinda woksaus toe. 

Zet het vuur wat lager en meng alles goed door elkaar heen. Bak een minuut of 2 alles mee. Serveer met de noedels naar keuze en garneer met stukjes lenteui. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-01-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Biefstuk uit de wok met pindasaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.