Pepernoten
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pepernoten

De zachte honing en anijs achtige blokjes, dat zijn de echte pepernoten, wisten jullie dat? Ze zijn te maken met weinig ingrediënten en zijn snel klaar.

Recept pepernoten
Pepernoten ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng de bloem met een snuf zout, speculaaskruiden en anijs in de middelgrote kom. Meng de honing met een ei tot een egale massa in de grote kom.

Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Pak het deeg in met huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten.

Hoe langer je dit laat rusten hoe smaakvoller de pepernoten zullen zijn omdat de smaken dan kunnen intrekken. 

Pepernoten
Zelf pepernoten maken

Pepernoten bakken – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Verdeel het deeg in 6 delen, bestuif het aanrecht met een beetje bloem en maak rollen van elk deel. Snijd deze rollen vervolgens in stukjes en plaats deze in de met bakpapier bekleedde springvorm. 

Bak de pepernoten vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Laat ze dan afkoelen en haal de blokjes van elkaar af. Geniet van elke zelfgemaakte pepernoot!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Pepernoten"
Helmut van Riel zegt op 14-11-2017
Een fijne site met fijne receptuur en info. wat is een 'staafje'anijspoeder? Hoe print ik het recept zonder tekeningen? Vr.gr.Helmut
Ohmydish zegt op 14-11-2017
Dankjewel Helmut! Een anijsstaafje van de Ruijter, zoals op de ingrediëntenfoto te zien is. Zij verkopen o.a. ook anijsblokjes, deze kun je eventueel ook gebruiken maar dan dien je deze wel nog zelf te 'vermalen'. Door de pagina te printen met de standaard printfunctie van je computer, krijg je het recept meteen al zonder afbeeldingen :) Dit kun je doen door op een computer met Windows: CTRL+P te gebruiken of druk op bestand -> afdrukken. Op de Mac is het: CMD+P. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.