Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas

Maak eens een keer wat anders en verras je tafelgenoten met deze parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas. Heerlijk zacht en vol van smaak. Klaar binnen een half uur.

30 minuten
4 personen
Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas ingrediënten
Recept parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en de bouillonblokjes en breng aan de kook.

Verdeel ondertussen de rode kool zodat je minimaal 8 mooie dikke bladeren hebt.

Vul een middelgrote pan met water, zout en de takjes tijm en breng ook deze aan de kook.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de jalapeño en snijd deze niet al te fijn. 

Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas
Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas

De parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas afmaken – 20 minuten

Kook de rode kool bladeren ongeveer 15 minuten in de grote pan met bouillon.

Kook de parelcouscous 5 minuten in de middelgrote pan en voeg dan ook de diepvries erwtjes toe. Kook de couscous nog 5 minuten langer en giet deze dan af.

Verwijder de takjes tijm. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de hamblokjes en jalapeño enkele minuten.

Voeg de parelcouscous en erwtjes toe en breng op smaak met peper en zout. Haal de rode kool bladeren uit het water en verdeel hier wat van het couscous mengsel overheen.

Maak het gerecht af met een beetje geitenkaas, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
850.89 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
79.54 g
44.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.44 g
11.29 g
Eiwitten
59.47 g
Vezels
39.38 g
Natrium
2417.84 mg
Mineralen
Ijzer
9.6 mg
Calcium
683.15 mg
Magnesium
346.83 mg
Kalium
346.83 mg
Fosfor
836.86 mg
Koper
1 mg
Zink
5.87 mg
Jodium
8.02 µg
Selenium
19.53 µg
Vitamines
Vitamine C
787.98 mg
Vitamine D
0.95 mg
Vitamine A
37.21 mg
Vitamine B1
1.89 mg
Vitamine B2
1.25 mg
Vitamine B6
2.55 mg
Vitamine B12
0.87 µg
Foliumzuur
374.1 µg
Vitamine E
0.4 mg
Vitamine K
3.96 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.