Ohmydish.nl


Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas

Maak eens een keer wat anders en verras je tafelgenoten met deze parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas. Heerlijk zacht en vol van smaak. Klaar binnen een half uur.

Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 mooie dikke rode kool bladeren
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 300 gram parelcouscous
  • ongeveer 200 gram diepvries erwtjes
  • 500 gram hamblokjes
  • paar takjes verse tijm
  • 1 jalapeño
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 200 gram zachte geitenkaas
Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • vergiet
  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/parelcouscous-in-rode-koolblad-met-geitenkaas


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul een grote pan met water en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de rode kool zodat je minimaal 8 mooie dikke bladeren hebt. Vul een middelgrote pan met water, zout en de takjes tijm en breng ook deze aan de kook.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de jalapeño en snijd deze niet al te fijn.

Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas

De parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas afmaken -- 20 minuten

Kook de rode kool bladeren ongeveer 15 minuten in de grote pan met bouillon. Kook de parelcouscous 5 minuten in de middelgrote pan en voeg dan ook de diepvries erwtjes toe. Kook de couscous nog 5 minuten langer en giet deze dan af. Verwijder de takjes tijm.

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de hamblokjes en jalapeño enkele minuten. Voeg de parelcouscous en erwtjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Haal de rode kool bladeren uit het water en verdeel hier wat van het couscous mengsel overheen. Maak af met een beetje geitenkaas, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.