Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui vegetarisch

Iedereen houdt van een goede pastasalade tijdens een bbq. Probeer deze smaakvolle orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui eens.

25 minuten
8 personen
Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui ingrediënten

Recept orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-07-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en zout (of gebruik een groentebouillonblokje voor meer smaak) en breng aan de kook. 

Schil de bospeentjes en snijd de bospeentjes en snijbonen in dunne plakjes. Kook deze een paar minuten en schep ze dan met de schuimspaan uit het water in een kom en spoel ze koud. 

Breng het water opnieuw aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking. Snijd de bosuien en geroosterde paprika fijn. Wij gebruikten geroosterde paprika's uit een pot, maar je kunt ze ook makkelijk zelf roosteren in een hete oven. 

Zodra de pasta gaar is, giet deze dan af en spoel af met koud stromend water tot de pasta volledig koud is. 

Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui
Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui

Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui afmaken – 10 minuten

Gebruik een mandoline of dunschiller om lange dunne repen aubergine te creëren. Verhit een grillpan op hoog vuur en besprenkel de aubergine plakken met olijfolie. 

Grill de aubergine tot het grill patroon zichtbaar is, dit zal enkele minuten duren, afhankelijk van de dikte van de plakjes. Leg ze op een bord en breng meteen op smaak met peper en zout. 

Meng de koude pasta met bosui, geroosterde rode paprika en gekookte snijbonen en bospeentjes. Besprenkel de salade ruim met olijfolie en meng goed tot alles bedekt is met olie. 

Verkruimel de feta erbij en breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse gedroogde kruidenmix. Serveer de salade met gegrilde aubergine plakjes. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
216.17 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.23 g
3.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.79 g
3.21 g
Eiwitten
9.03 g
Vezels
5.02 g
Natrium
494.76 mg
Mineralen
Ijzer
2.64 mg
Calcium
154.07 mg
Magnesium
36.92 mg
Kalium
36.92 mg
Fosfor
170.69 mg
Koper
0.19 mg
Zink
1.65 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
0.2 µg
Vitamines
Vitamine C
35.14 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
72.91 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.06 µg
Foliumzuur
30.41 µg
Vitamine E
0.78 mg
Vitamine K
30.62 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Orecchiette pasta salade met snijbonen en bosui"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.