Deze heerlijke mokka hazelnootschuimtaart maak je zelf met dit makkelijke recept. Extra lekker door de huisgemaakte meringue en mokka crème
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-10-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Rooster de hazelnoten in de oven voor ongeveer 10 minuten. Meng ondertussen 100 ml espresso en 30 gram suiker in een klein saus pannetje. Laat het zachtjes koken tot het is ingedikt tot een koffie siroop.
Houd ongeveer 6 hazelnoten apart voor de garnering en plaats de rest van de geroosterde hazelnoten in de foodprocessor of blender om fijne kruimels te creëren. Verlaag de temperatuur van de oven naar 100 graden.
Voor een perfecte ronde taart, kun je 3 dezelfde cirkels tekenen op bakpapier en plaats deze op bakplaten. Mijn cirkels waren ongeveer 26 centimeter in diameter.
Ontvet de garde en kom van de elektrische mixer, gebruik hiervoor keukenpapier en een paar druppels citroensap. Voeg de eiwitten toe aan de kom en mix tot er zachte pieken ontstaan.
Voeg dan geleidelijk 400 gram suiker toe en blijf mixen tot er stijve pieken ontstaan.
Gebruik een siliconen spatel om ongeveer 3/4e van de hazelnoot kruimels toe te voegen. Schep het eiwit in de spuitzak zonder mondje en verdeel over de 3 cirkels. Zorg dat de cirkels plat genoeg zijn.
Bak de grote meringues in de oven voor minimaal een uur, afhankelijk van de oven en dikte van de meringues. Ze behoren volledig gaar te zijn en dus geen enkele zachte plek meer te hebben.
Je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar banketbakkersroom gebruiken, maar zelfgemaakt is veel lekkerder. Verwarm melk en vanille op laag vuur.
Meng de eidooiers met 100 gram suiker met een garde. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer opnieuw glad met de garde.
Voeg een beetje van de warme melk toe en blijf goed mengen om klontjes te voorkomen. Meng dan alle melk met de eigelen. Laat het onder voortdurend roeren met een siliconen spatel verder garen op laag vuur.
De banketbakkersroom is klaar zodra je met je vinger een streep kunt trekken op de spatel en deze blijft zichtbaar.
Schenk het mengsel in een kom en dek af met bakpapier zodat er geen vel op komt. Laat de banketbakkersroom, koffie siroop en hazelnoot meringues volledig afkoelen.
Gebruik een elektrische mixer om de boter luchtig op te kloppen. Voeg dan 100 gram poedersuiker, de koffie siroop en banketbakkersroom toe.
Zodra dit goed gemengd is, is de mokka crème klaar. Besmeer 1 van de meringues met een laag mokka crème, dan een 2e meringue, nog een laag mokka crème en dan een 3e meringue bovenop.
Besmeer dan ook de boven- en zijkanten met mokka crème. Voor de garnering kun je een beetje van de mokka crème in een spuitzak met stervormig mondje doen.
Verdeel nougatine nootjes aan de zijkant. Maak de taart af met de resterende hazelnoot kruimels, de hele hazelnoten en een beetje cacao poeder. Geniet ervan!
Tip: meer bakinspiratie nodig? Bekijk dan al onze taart en cake recepten.
Per 1 persoonsportie:
Hallo Miranda, dat klinkt ook als een super lekkere botercreme! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.