Mispel taart

(12)

Deze mispel taart is heerlijk fris en zoet tegelijk. Deze ouderwetse taart met 'vergeten fruit' is makkelijk om te maken en súper lekker.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-06-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Mispel taart

Ingrediënten


  • 22 (Japanse) mispels
  • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 225 gram suiker + 2 eetlepels extra
  • 1 sinaasappel (rasp)
  • Snufje zout
  • 5 grote eieren
  • 450 gram bloem + 1 eetlepel extra

Kookgerei nodig


  • Bakvorm met losse bodem (30 cm)
  • Oven
  • Siliconen kwast
  • Keukenmachine of handmixer + grote kom
  • Spatel
  • Snijplank + keukenmesje
  • Citruspers

Mispel taart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mispel-taart


Voorbereiding – 15 minuten

Vet de bakvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. 

Voeg de boter toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg 225 gram suiker toe en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. 

Rasp de sinaasappel en voeg de zeste (rasp) toe aan de boter samen met een snufje zout. Meng goed en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. 

Meng op middelhoge snelheid tot het mengsel weer glad is. Voeg de bloem geleidelijk toe en blijf mengen tot een glad beslag. Giet het taartbeslag dan in de ingevette bakvorm. 

Maak de mispels schoon onder koud stromend water en haal er dan de pitten uit. Dit kun je het beste met een klein mesje doen. Dan kun je ook gelijk de kroontjes en vliesje rond de pitten verwijderen.

Snijd de mispels door de helft, als ze erg groot zijn kun je ze beter in kwarten snijden. Druk de mispels in het taartbeslag. Begin aan de buitenzijde en werk dan naar binnen toe.

Mispel taart
Mispel taart

De mispel taart bakken – 35 minuten

Verdeel 2 eetlepels suiker over de taart en bak deze een half uur lang in de voorverwarmde oven. De taart moet mooi goudbruin zijn, haal deze dan uit de oven en laat deze een aantal minuten afkoelen voordat je de bakvorm er vanaf haalt. 

Serveer bij voorkeur direct want de mispel taart is het lekkerst als deze nog lauwwarm is. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-06-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Mispel taart: Veel gestelde vragen

Wat zijn mispels?

Mispels zijn een fruitsoort, het is familie van de appel en peer. Ze behoren tot het ‘vergeten fruit’.

Welke soorten mispels zijn er?

Behalve de gewone mispel, die rijp is in de herfst, bestaat er o.a. ook de Japanse mispel. Deze is geel/oranje van kleur en rijp in het voorjaar.

Hoe smaakt een mispel?

De gewone mispels zijn friszoet van smaak, een soort extra frisse soort van een appel en peer gecombineerd met als extra smaak abrikoos. De Japanse mispel lijken meer op pruimen, gecombineerd met abrikozen. 

0 reacties op Mispel taart

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.