Ohmydish.nl


Mexicaanse gehaktschotel

Deze Mexicaanse gehaktschotel zit vol smaak, heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag. Mocht je geen tijd hebben, volstaat een kortere kooktijd ook!

Mexicaanse gehaktschotel
1 uur 10 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Mexicaanse gehaktschotel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 750 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1/2 rode paprika
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 8 grote selderijstengels
  • 180 ml runderbouillon
  • 1 pastinaak
  • olijfolie
  • 1,5 eetlepel Mexicaanse kruiden - of meng 1/2 eetlepel gemalen chili, komijn en cayenne peper
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse bieslook ter garnering
Mexicaanse gehaktschotel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote braadpan met dikke bodem
  • houten lepel
  • dunschiller

Bereiden

1 uur 10 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mexicaanse-gehaktschotel


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflook en snijd deze in blokjes. Snijd de halve paprika in kleine blokjes. Was de 8 selderij stengels en snijd deze in dunne plakjes. Schil de pastinaak en snijd deze ook in blokjes. Mexicaanse gehaktschotel Mexicaanse gehaktschotel

Koken van de Mexicaanse gehaktschotel -- 1 uur

Verhit een eetlepel olijfolie in een zware braadpan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg het gehakt toe en bak deze tot het bruin begint te kleuren. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze nog enkele minuten mee. Meng goed en voeg dan de gesneden selderij en pastinaak toe. Schenk vervolgens de runderbouillon erbij samen met de Mexicaanse kruiden. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het ongeveer een uur sudderen. Controleer ondertussen of het vocht niet teveel verdampt tijdens het sudderen, anders kun je een klein beetje extra water toevoegen. Na een uur zijn de smaken goed doorgetrokken en dien je het nog enkel op smaak te brengen met peper en zout. Serveer deze Mexicaanse gehaktschotel met witte rijst en garneer met gesneden bieslook. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.