Deze Mexicaanse gehaktschotel zit vol smaak, heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag. Mocht je geen tijd hebben, volstaat een kortere kooktijd ook!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 25-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Pel de ui en knoflook en snijd deze in blokjes. Snijd de halve paprika in kleine blokjes. Was de 8 selderij stengels en snijd deze in dunne plakjes.
Schil de pastinaak en snijd deze ook in blokjes.
Verhit een eetlepel olijfolie in een zware braadpan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg het gehakt toe en bak deze tot het bruin begint te kleuren.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze nog enkele minuten mee. Meng goed en voeg dan de gesneden selderij en pastinaak toe.
Schenk vervolgens de runderbouillon erbij samen met de Mexicaanse kruiden. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het ongeveer een uur sudderen.
Controleer ondertussen of het vocht niet teveel verdampt tijdens het sudderen, anders kun je een klein beetje extra water toevoegen.
Na een uur zijn de smaken goed doorgetrokken en dien je het nog enkel op smaak te brengen met peper en zout.
Serveer deze Mexicaanse gehaktschotel met witte rijst en garneer met gesneden bieslook. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.