Mexicaanse gehaktschotel
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mexicaanse gehaktschotel

Deze Mexicaanse gehaktschotel zit vol smaak, heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag. Mocht je geen tijd hebben, volstaat een kortere kooktijd ook!

1 uur 10 minuten
6 personen
Mexicaanse gehaktschotel ingrediënten
Recept mexicaanse gehaktschotel

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 25-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflook en snijd deze in blokjes. Snijd de halve paprika in kleine blokjes. Was de 8 selderij stengels en snijd deze in dunne plakjes. 

Schil de pastinaak en snijd deze ook in blokjes. 

Mexicaanse gehaktschotel
Mexicaanse gehaktschotel

Koken van de Mexicaanse gehaktschotel – 1 uur

Verhit een eetlepel olijfolie in een zware braadpan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg het gehakt toe en bak deze tot het bruin begint te kleuren.

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze nog enkele minuten mee. Meng goed en voeg dan de gesneden selderij en pastinaak toe. 

Schenk vervolgens de runderbouillon erbij samen met de Mexicaanse kruiden. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het ongeveer een uur sudderen.

Controleer ondertussen of het vocht niet teveel verdampt tijdens het sudderen, anders kun je een klein beetje extra water toevoegen.

Na een uur zijn de smaken goed doorgetrokken en dien je het nog enkel op smaak te brengen met peper en zout.

Serveer deze Mexicaanse gehaktschotel met witte rijst en garneer met gesneden bieslook. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
351.27 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.12 g
1.86 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.26 g
9.45 g
Eiwitten
26.25 g
Vezels
6.39 g
Natrium
566.21 mg
Mineralen
Ijzer
2.46 mg
Calcium
161.97 mg
Magnesium
44.35 mg
Kalium
44.35 mg
Fosfor
329.53 mg
Koper
0.12 mg
Zink
6.51 mg
Jodium
0.4 µg
Selenium
0.13 µg
Vitamines
Vitamine C
85.22 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
7.08 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
26.69 µg
Vitamine E
0.73 mg
Vitamine K
7.81 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mexicaanse gehaktschotel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.