Ohmydish.nl


Mandarijnen kwarktaart

Een luchtige mandarijnen kwarktaart is makkelijk te maken zonder oven. Met stukjes mandarijn voor nóg meer smaak en structuur.

Mandarijnen kwarktaart
35 minuten 12 personen Taart en cake
Mandarijnen kwarktaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 700 gram naturel kwark
  • 350 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 3 kleine blikjes mandarijnen op lichte siroop
  • 6 blaadjes gelatine
  • 60 gram boter
  • 1 pak Maria koekjes (of andere droge koekjes)
Mandarijnen kwarktaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kleine saus pannetjes
  • garde
  • elektrische mixer
  • springvorm (26 cm)
  • bakpapier
  • lepel
  • food processor, blender of hersluitbare zak met deegroller om koekkruimels te creëren.

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mandarijnen-kwarktaart


Voorbereiding -- 20 minuten

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt ongeveer 60 gram boter in een klein sauspannetje. Creëer koekkruimels met een keukenmachine, blender of deegroller. Als je een deegroller gebruikt kun je de koekjes wel beter eerst in een hersluitbare zak doen. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Zet deze in de koelkast terwijl je de kwarkvulling gaat maken.

Plaats de mandarijnen partjes in een vergiet en vang het vocht op. Week de gelatineblaadjes ondertussen in koud water. Verwarm ongeveer 100 ml van het mandarijnen sap/siroop in het kleine sauspannetje. Knijp het water uit de gelatine en voeg deze toe aan de pan, roer glad met een garde en zet opzij.

Mandarijnen kwarktaart Mandarijnen kwarktaart

Mandarijnen kwarktaart afmaken -- 15 minuten + wachttijd

Klop de slagroom tot yoghurt dikte en voeg de suiker en vanille suiker geleidelijk toe. Roer de kwark door de slagroom en roer er dan ook het mandarijnenmengsel bij. Zorg dat het een glad mengsel is geworden. Snijd de helft van de mandarijnenpartjes in kleine stukjes en roer deze door het kwarkmengsel en verdeel dit evenredig over de koekjesbodem. Zet de kwarktaart dan minimaal 2 uur in de koelkast. Maak de kwarktaart af met de resterende mandarijnenpartjes en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Citroenijs
Volgend recept →
Klassieke hachee

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.