Mandarijnen kwarktaart
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mandarijnen kwarktaart

Een luchtige mandarijnen kwarktaart is makkelijk te maken zonder oven. Met stukjes mandarijn voor nóg meer smaak en structuur.

35 minuten
12 personen
Mandarijnen kwarktaart ingrediënten

Recept mandarijnen kwarktaart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt ongeveer 60 gram boter in een klein sauspannetje. 

Maak koekkruimels met een keukenmachine, blender of deegroller. Als je een deegroller gebruikt kun je de koekjes wel beter eerst in een hersluitbare zak doen

 Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Zet deze in de koelkast terwijl je de kwarkvulling gaat maken. 

Plaats de mandarijnen partjes in een vergiet en vang het vocht op. Week de gelatineblaadjes ondertussen in koud water. Verwarm ongeveer 100 ml van het mandarijnen sap/siroop in het kleine sauspannetje.

Knijp het water uit de gelatine en voeg deze toe aan de pan, roer glad met een garde en zet opzij. 

Mandarijnen kwarktaart
Mandarijnen kwarktaart

Mandarijnen kwarktaart afmaken – 15 minuten + wachttijd

Klop de slagroom tot yoghurt dikte en voeg de suiker en vanille suiker geleidelijk toe. Roer de kwark door de slagroom en roer er dan ook het mandarijnenmengsel bij. Zorg dat het een glad mengsel is geworden. 

Snijd de helft van de mandarijnenpartjes in kleine stukjes en roer deze door het kwarkmengsel en verdeel dit evenredig over de koekjesbodem. Zet de kwarktaart dan minimaal 2 uur in de koelkast. 

Maak de kwarktaart af met de resterende mandarijnenpartjes en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
371.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.63 g
27.39 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.94 g
13.1 g
Eiwitten
8.5 g
Vezels
1.33 g
Natrium
108.38 mg
Mineralen
Ijzer
0.75 mg
Calcium
114.71 mg
Magnesium
18.01 mg
Kalium
18.01 mg
Fosfor
152.25 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.48 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
13.94 mg
Vitamine D
0.46 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0.47 µg
Foliumzuur
13.58 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Mandarijnen kwarktaart"
Tjitske zegt op 05-09-2017
Hallo Veronique, Dit is bijna hetzelfde recept wat ik al jaren maak. Alleen met wat minder kwark (500 gr.) en gewoon met 1 blikje mandarijntjes. Jij legt nog een hoeveelheid mandarijntjes bovenop. Ook leuk om te zien en lekker. Ik maakte hem ook wel met een blik halve perziken, ook heel lekker. Ik bakte eerst een bisquittaart en sneed die in twee helften, voor de bodem. De andere helft gebruikte ik voor een Monchoutaart, met een topping van een blikje kersenvlaaivulling (van Jonker Fris ofzoiets). Maar met koekjes kan het ook. Dan heb je een meer krokante bodem. M.vr.gr. Tjitske Velde.
Ohmydish zegt op 05-09-2017
Hallo Tjitske, met perziken is inderdaad ook erg lekker! Eigenlijk is een kwarktaart met (bijna) elk soort fruit wel lekker toch :) Met een biscuitdeeg bodem klinkt ook lekker, ik hou meer van het krokante van de koekjes omdat dat zo'n heerlijke tegenhanger van de romige kwarkvulling is. Groetjes, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.