Een zeer makkelijke kerriesaus die vol van smaak is en lekker romig. Klaar in een handomdraai en heerlijk om te serveren bij bijvoorbeeld kip en rijst.
Deze makkelijke kerriesaus staat binnen no-time op tafel en heeft vooral ingrediënten die je toch al in je voorraadkast hebt. Je kunt de room eventueel weglaten en meer melk gebruiken voor een minder calorie rijke saus.
Door de kerrie kort mee te bakken zullen de smaken en geuren extra vrij komen wat resulteert in een extra smaakvolle saus. Door een scheutje sojasaus wordt de kerriesaus extra hartig, maar je kunt dit eventueel vervangen door een stukje verkruimeld groentebouillonblokje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-03-2025
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Verwarm de boter in een kleine sauspan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Bak de kerrie nog kort mee en voeg de bloem toe, roer met een houten lepel en gaar de bloem enkele minuten.
Zodra de roux klaar is kun je geleidelijk een beetje melk toevoegen terwijl je blijft roeren. Je kunt het beste roeren met een garde om klontjes te voorkomen.
Blijf roeren tot je alle melk en room hebt toegevoegd. Na enkele minuten op laag vuur zal je merken dat de saus dikker zal worden. Breng op smaak met peper, zout en sojasaus.
Serveer bijvoorbeeld met kip en rijst, eet smakelijk!
Hoe lang kun je kerriesaus bewaren?
Je kunt kerriesaus tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren, of vries deze tot wel 3 maanden in.
Welke groente bij kerriesaus?
Kerriesaus is heerlijk bij kip en rijst, maar daarnaast is kerriesaus ook heerlijk bij bijvoorbeeld broccoli, sperziebonen, erwtjes of bloemkool.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
10 | gram | roomboter | melk | 73.50 | 0.07 g | 0.07 g | 8.25 g | 5.40 g | 0.07 g | - | 0.50 mg | 0.01 mg | 1.30 mg | 0.20 mg | 1.50 mg | 2.00 mg | - | 0.01 mg | - | - | - | 0.12 mg | 0.10 mg | - | - | - | - | - | - | - | - |
0.25 | sjalot | 2.00 | 0.46 g | - | 0.01 g | - | 0.11 g | 0.16 g | - | 0.09 mg | 4.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | 1.18 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ||
0.25 | knoflookteen | 2.45 | 0.49 g | 0.02 g | - | - | 0.11 g | 0.03 g | 0.07 mg | 0.02 mg | 2.98 mg | 0.35 mg | 10.50 mg | 2.28 mg | - | 0.02 mg | 0.03 µg | - | 0.25 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.07 µg | - | - | - | ||
0.38 | eetlepel | kerrie poeder | 9.75 | 1.08 g | - | 0.36 g | - | 0.38 g | 0.36 g | 27.00 mg | 0.90 mg | 15.00 mg | - | 36.00 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
10 | gram | bloem | gluten | 36.40 | 6.98 g | 0.15 g | 0.15 g | 0.02 g | 1.14 g | 0.28 g | 0.20 mg | 0.10 mg | 2.00 mg | 2.00 mg | 18.00 mg | 10.00 mg | 0.03 mg | 0.11 mg | - | - | - | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 3.50 µg | - | - | - |
100 | ml | volle melk | melk | 62.00 | 4.30 g | 4.30 g | 3.40 g | 2.10 g | 3.70 g | - | 44.00 mg | - | 120.00 mg | 10.00 mg | 160.00 mg | 99.00 mg | 0.01 mg | 0.50 mg | - | - | 2.00 mg | 0.10 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.17 mg | 0.04 mg | 0.40 µg | 4.00 µg | - | - | - |
37.5 | ml | room | melk | 126.38 | 1.05 g | 1.05 g | 13.50 g | 7.50 g | 0.75 g | - | 13.13 mg | - | 28.13 mg | 3.75 mg | 35.63 mg | 22.50 mg | - | 0.08 mg | - | - | 0.38 mg | 0.34 mg | 0.13 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | 0.08 µg | 1.13 µg | - | - | - |
0.25 | scheutje | zoute sojasaus | soja, gluten | 3.20 | 0.50 g | 0.50 g | - | - | 0.29 g | - | 137.50 mg | 0.13 mg | 1.50 mg | - | 12.50 mg | 1.25 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | 0.20 µg | - | - | - |
peper en zout | 4.39 | 1.13 g | 0.01 g | 0.06 g | 0.02 g | 0.18 g | 0.44 g | 339.13 mg | 0.09 mg | 4.00 mg | 1.33 mg | 11.09 mg | 1.51 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.52 µg | 0.02 µg | 1.34 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.18 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - | |||
320.07 | 16.06 g | 6.10 g | 25.73 g | 15.04 g | 6.72 g | 1.28 g | 561.53 mg | 1.34 mg | 179.40 mg | 17.63 mg | 285.21 mg | 138.54 mg | 0.06 mg | 0.72 mg | 0.54 µg | 0.02 µg | 5.13 mg | 0.56 mg | 0.26 mg | 0.06 mg | 0.22 mg | 0.09 mg | 0.48 µg | 9.07 µg | 0.08 mg | 2.86 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.