Een zeer makkelijke kerriesaus die vol van smaak is en lekker romig. Heerlijk om te serveren bij bijvoorbeeld kip en rijst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 03-11-2024
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Verwarm de boter in een kleine sauspan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Bak de kerrie nog kort mee en voeg dan de bloem in één keer toe, roer met een houten lepel en gaar de bloem enkele minuten.
Zodra de roux klaar is kun je geleidelijk een beetje melk toevoegen terwijl je blijft roeren. Je kunt het beste roeren met een garde om klontjes te voorkomen.
Blijf roeren tot je alle melk en room hebt toegevoegd. Na enkele minuten op laag vuur zal je merken dat de saus dikker zal worden. Breng op smaak met peper, zout en sojasaus.
Serveer bijvoorbeeld met kip en rijst, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.