Een zeer makkelijke kerriesaus die vol van smaak is en lekker romig. Heerlijk om te serveren bij bijvoorbeeld kip en rijst.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-kerriesaus
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Verwarm de boter in een kleine sauspan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Bak de kerrie nog kort mee en voeg dan de bloem in één keer toe, roer met een houten lepel en gaar de bloem enkele minuten.
Zodra de roux klaar is kun je geleidelijk een beetje melk toevoegen terwijl je blijft roeren. Je kunt het beste roeren met een garde om klontjes te voorkomen.
Blijf roeren tot je alle melk en room hebt toegevoegd. Na enkele minuten op laag vuur zal je merken dat de saus dikker zal worden. Breng op smaak met peper, zout en sojasaus.
Serveer bijvoorbeeld met kip en rijst, smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.