Makkelijke kerriesaus

(43)

Een zeer makkelijke kerriesaus die vol van smaak is en lekker romig. Heerlijk om te serveren bij bijvoorbeeld kip en rijst.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen
Makkelijke kerriesaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 40 gram roomboter
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 1,5e eetlepel kerrie poeder
  • 40 gram bloem
  • 400 ml volle melk
  • 150 ml room
  • scheutje zoute sojasaus
  • peper en zout naar smaak
Makkelijke kerriesaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • houten lepel
  • garde

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-kerriesaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Verwarm de boter in een kleine sauspan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. 

Makkelijke kerriesaus
Makkelijke kerriesaus

Makkelijke kerriesaus afmaken -- 10 minuten

Bak de kerrie nog kort mee en voeg dan de bloem in één keer toe, roer met een houten lepel en gaar de bloem enkele minuten.

Zodra de roux klaar is kun je geleidelijk een beetje melk toevoegen terwijl je blijft roeren. Je kunt het beste roeren met een garde om klontjes te voorkomen.

Blijf roeren tot je alle melk en room hebt toegevoegd. Na enkele minuten op laag vuur zal je merken dat de saus dikker zal worden. Breng op smaak met peper, zout en sojasaus.

Serveer bijvoorbeeld met kip en rijst, smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

43 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.