Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika is een ideaal bijgerecht met weinig ingrediënten. De paprika geeft de aardappels een licht rokerige smaak.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 31-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de rode aardappels goed, want deze gaan we roosteren met schil.
Snijd deze in parten en verdeel over de ovenschaal of plaat. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof.
Verdeel de paprika, knoflook, Provençaalse kruiden, olijfolie, peper en zout over de aardappelparten.
Rooster de aardappelparten een half uur in de oven, draai ze dan om en rooster nogmaals 20 minuten.
Controleer of de aardappels gaar zijn, dit is afhankelijk van de grootte van de aardappelparten en je oven.
Zodra de aardappels gaar en krokant zijn, zet je de oven uit en laat de aardappels nog ongeveer 10 minuten in de oven staan.
De stukken paprika zullen inmiddels zwart geworden zijn, dit is de bedoeling. De paprika geeft de aardappels een licht gerookte smaak.
Verwijder de stukken paprika en knoflook en serveer als bijgerecht. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.