Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika

(6)

Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika is een ideaal bijgerecht met weinig ingrediënten. De paprika geeft de aardappels een licht rokerige smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika

Ingrediënten


  • 6 grote rode aardappels
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode paprika
  • ongeveer 1,5 eetlepel Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout smaak
Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote ovenschaal of oven plaat
  • oven

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-geroosterde-rode-aardappels-met-paprika


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de rode aardappels goed, want deze gaan we roosteren met schil.

Snijd deze in parten en verdeel over de ovenschaal of plaat. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof. 

Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika
Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika

Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika afmaken – 1 uur

Verdeel de paprika, knoflook, Provençaalse kruiden, olijfolie, peper en zout over de aardappelparten.

Rooster de aardappelparten een half uur in de oven, draai ze dan om en rooster nogmaals 20 minuten.

Controleer of de aardappels gaar zijn, dit is afhankelijk van de grootte van de aardappelparten en je oven.

Zodra de aardappels gaar en krokant zijn, zet je de oven uit en laat de aardappels nog ongeveer 10 minuten in de oven staan.

De stukken paprika zullen inmiddels zwart geworden zijn, dit is de bedoeling. De paprika geeft de aardappels een licht gerookte smaak.

Verwijder de stukken paprika en knoflook en serveer als bijgerecht. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.