Ohmydish.nl


Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing

Een maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing is een heerlijke frisse en vullende salade, ideaal op warme dagen. Deze salade met aardappels, cashewnoten en meer staat binnen een half uur op tafel.

Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kipfilets
  • 4 vastkokende aardappels, of gebruik voorgekookte aardappelschijfjes
  • 3 kropjes baby romaine sla
  • 1 witlof
  • grote handvol cherry tomaatjes
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • 6 eetlepels naturel yoghurt
  • 4 eetlepels pesto (kant-en-klaar of maak het zelf)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol cashew noten
  • 4 sneetjes witbrood
Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine kom
  • garde
  • citrusrasp + pers
  • grill pan
  • vlees tang
  • snijplank & koksmes
  • grote kom

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maaltijdsalade-met-kip-en-pesto-yoghurt-dressing


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Was de aardappels en snijd deze met schil in niet al te dunne plakken. Kook de plakken aardappel gaar in ongeveer 5 minuten, tijd is afhankelijk van de dikte van de plakken. Giet deze dan af en laat deze afkoelen.

Was eventueel de sla en snijd deze in grove stukken. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd deze dan ook in grove stukken. Was de cherry tomaatjes en snijd deze door de helft. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in lange plakken.

Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing

Maaltijdsalade met kip en pesto-yoghurt dressing afmaken -- 15 minuten

Maak een makkelijke dressing door de yoghurt te mengen met pesto, citrusrasp en sap. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Besmeer de sneetjes brood met een beetje olijfolie. Verwarm de grill pan op hoog vuur en grill eerst de sneetjes brood enkele minuten aan beide kanten. Besprenkel de plakken kip met olijfolie, peper en zout. Grill de kipfilet enkele minuten aan beide kanten tot het grill patroon zichtbaar is en de kip gaar is. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Verdeel sla, witlof, aardappel plakken en tomaatjes over borden. Verdeel de kip in het midden en maak af met pesto-yoghurt dressing en cashewnoten. Serveer met de sneetjes brood, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
Volgend recept →
Satéballetjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.