Een luchtige cake met mango, makkelijk en snel klaar. Dit heerlijk zoete biscuitdeeg is erg licht, daar neem je makkelijk een tweede stuk van!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-03-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Schil de mango en snijd in niet te dunne plakken. Verdeel de plakken mango over de bodem van de springvorm.
Klop de suiker samen met de eieren tot deze luchtig en bleek is, dit kan 5 tot 10 minuten duren afhankelijk van je elektrische mixer.
Zeef de bloem en zout bij de eieren en gebruik een siliconen spatel om het er kort doorheen te vouwen. Zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Verdeel het beslag over de springvorm en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Tijd is afhankelijk van je oven, dus controleer met een houten prikker. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
Plaats een groot bord op de springvorm en keer de cake om zodat de mango aan de bovenkant zit. Verwijder de vorm en plaats de cake eventueel nog even terug in de oven.
Bestrooi dan eerst de mango nog met een dun laagje suiker en laat deze karamelliseren met de grillstand van de oven. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Hoi Karima, klinkt heerlijk met pruimen. Zeker nu de pruimen in het seizoen zijn en extra lekker zijn! Ik maak deze luchtige cake (spongecake) heel vaak en in mijn oven gaat dit precies zoals omschreven. Maar bakrecepten is altijd een dingetje, want elke oven is anders dus dat is wel lastig. Gelukkig dat hij mooi goudgeel is en hopelijk smaakte hij net zo lekker als hij eruit ziet! Fijne dag, liefs Véronique
Hallo Sander,
Bedankt voor je bericht. Dat kan behalve aan je oven, ook aan het fruit liggen. Bij erg rijpe mango komt meer vocht vrij dan bij een minder zachte mango. Daarnaast kan het ook liggen aan de manier van mixen, als je beslag minder luchtig is zal deze compacter zijn waardoor deze langer gebakken dient te worden. 60-75 minuten is ontzettend lang, mijn oven zou de spongecake na zulke lange tijd helaas verbranden. Fijn om te horen dat de taart alsnog prachtig uit je oven is gekomen!
Fijne avond en veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.