Zelfgemaakte loempiavellen zijn heerlijk en ook erg handig als je geen kant-en-klare vellen in jouw buurt kunt kopen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Het maken van loempiavellen is niet moeilijk en je hebt geen speciale ingrediënten nodig om ze te maken. Deze 4 ingrediënten zijn bij elke supermarkt te koop en je hebt ze waarschijnlijk zelfs al altijd in je voorraadkast staan.
Loempiavellen zijn niet altijd overal verkrijgbaar, wanneer je bijvoorbeeld geen toko in de buurt hebt of je woont in het buitenland waar afstanden vaak groter zijn en het aanbod iets anders is dan in Nederland. Dat is geen enkel probleem meer met dit makkelijke loempiavellen recept.
Dit is een basisrecept, je kunt deze vellen vervolgens vullen met een vulling naar keuze. Zorg er wel voor dat zowel de vellen als de vulling koud zijn voor je deze gaat rollen, anders heb je een grotere kans dat de vellen gaan scheuren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-11-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-12-2024
Zeef de bloem, maizena en zout. Meng het ei met een beetje water en voeg dan geleidelijk het bloem mengsel toe en de rest van het water.
Meng met een garde of met een elektrische mixer tot een glad beslag. Het beslag behoort behoorlijk dun te zijn.
Laat dit nu afgedekt in de koelkast minimaal een half uur staan, maar het beste om dit een hele nacht te laten rusten.
Roer het beslag opnieuw glad met een garde en verwarm een bakpan met anti aanbak op middelhoog vuur. Gebruik keukenpapier om de bodem in te wrijven met een beetje neutrale olie. Verdeel dan een dun laagje beslag over de bodem van de pan, zorg dat deze niet te dik maar ook niet te dun is.
Je kunt eventueel overtollig beslag weer terug in de kom schenken via de zijkant van de pan. Zo houdt je gegarandeerd een dunne en evenredige laag over.
Bak aan beide kanten, de vellen hoeven niet te kleuren. Leg deze dan op de onderkant van een bord of op een rooster om af te laten koelen. Herhaal voor het resterende beslag en stapel ze pas op elkaar als ze volledig zijn afgekoeld.
Je kunt deze vellen gebruik om bijvoorbeeld deze loempia's met kip en ham te maken, maar je kunt ze naar smaak vullen. Eet smakelijk!
Wat zijn loempiavellen?
Loempiavellen zijn dun en redelijk stevige velletjes gemaakt van beslag. Dit beslag is gemaakt met bloem, water, ei en een snufje zout.
Zijn loempiavellen hetzelfde als filodeeg?
Ook al lijken ze op elkaar, toch zit er verschil tussen deze twee ingrediënten. In loempiavellen zit bloem, water en eiwit. Filodeeg bevat behalve bloem en water ook olie. Van origine komt filodeeg uit de Midden-Oosterse keuken en loempiavellen uit de (verre) Oosterse keuken.
Kun je loempiavellen ook in de oven bakken?
Loempiavellen zijn geschikt om te gebruiken in zowel de oven als de frituurpan (friteuse).
Per 1 persoonsportie:
Wat een mooi compliment Peggy, super bedankt! Veel liefs en een fijn weekend, Véronique
Goedemiddag, dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd. Aangezien de gluten in bloem juist zorgen voor een elastisch deeg of beslag, kan ik me voorstellen dat loempiavellen met glutenvrij meel een andere textuur zullen krijgen. Ik ben benieuwd naar het resultaat mocht je het gaan proberen! Veel liefs, Véronique
Hi Veer, dankjewel en wat super leuk dat je op deze manier toch loempia's kan maken. Om die reden heb ik ze jaren geleden ook gemaakt, hier in Frankrijk zijn ze namelijk ook vrij lastig verkrijgbaar. Een recept voor bladerdeeg heb ik helaas nog niet voor je. Veel liefs, Véronique
Dank voor je super leuke bericht Tom! Je kunt hier ongeveer 12 loempiavellen mee maken, 2 loempia's per persoon vandaar 6 personen. Hele fijne middag en veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.