Lavendel-honingijs
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lavendel-honingijs

Dit lavendel-honingijs is zacht van smaak door het gebruik van honing i.p.v. suiker. Een heerlijk romig ijs met een vleugje lavendel en optioneel citroen.

1 uur 10 minuten
6 personen
Recept lavendel-honingijs
Lavendel-honingijs ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-05-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Begin met het scheiden van de eieren, met het eiwit kun je een ander recept maken zoals bijvoorbeeld een pavlova of een dessert met meringues.

Eiwit kun je in de koelkast bewaren voor ongeveer 2 dagen, of in de diepvries tot wel 3 maanden. Meng room, melk, 100 gram honing en een paar takjes verse lavendel in een kleine sauspan. 

Wees zuinig met de lavendel, dit overheerst snel. Verwarm op middelhoog vuur, maar zorg dat het niet te heet wordt. Je kunt het even laten staan, maar niet te lang want dan zal de lavendel teveel gaan overheersen.

Gebruik een elektrische mixer of garde om de eidooiers te kloppen tot deze schuimig en wit geworden zijn. Verwijder de lavendel uit de room en schenk voorzichtig het warme mengsel bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen.

Als je dit te snel doet, of je klopt niet genoeg, zullen de eieren gaan garen en ontstaan er klontjes. Schenk dan het mengsel terug in de pan en gaar het mengsel op laag vuur.

Blijf voortdurend roeren om aanbranden en klontjes te voorkomen. Het beste kun je hier een siliconen spatel voor gebruiken, omdat je dan makkelijk over de bodem kunt roeren zonder een stukje te vergeten.

Je kunt zien of het mengsel gaar is, door met je vinger een streep te trekken op de spatel. Als de streep zichtbaar blijft, is het mengsel gaar.

Voeg dan eventueel rasp van een citroen toe. Laat het mengsel afkoelen voor je het in je ijsmachine schenkt. 

Lavendel-honingijs
Lavendel-honingijs

Lavendel-honingijs afmaken – 40 minuten

Nu het makkelijkste deel van het ijs maken. Schenk het mengsel in de machine en laat draaien voor ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het type ijsmachine dat je gebruikt.

Zodra het lavendel-honingijs klaar is, schep je het in een goed af te sluiten bak en zet in de vriezer. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Lavendel-honingijs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.