Een vegetarische lasagne met pompoen en spinazie heeft extra veel smaak door de bechamelsaus en een bite van walnoten. Een echte herfst/winter lasagne!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voor de spinazie kun je vers, diepvries of uit blik gebruiken. Zorg er dan voor dat de verse spinazie goed gewassen is. Wij gebruikten voor het eerst spinazie uit blik en dat ging voor deze lasagne prima!
De pompoenpuree kun je makkelijk zelf maken door geschilde pompoen (zonder pitten) in stukken te snijden en te koken in water tot deze zacht zijn geworden. Giet deze af en pureer deze dan, zorg ervoor dat de puree niet te nat is. Breng de puree op smaak met peper en zout en zet opzij.
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze dan fijn. Verhit een beetje olie in een bakpan en fruit hierin de rode ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de spinazie kort mee, als je verse spinazie gebruikt kun je deze het beste in delen toevoegen.
Breng op smaak met peper en zout en laat deze in een vergiet staan, zorg ervoor dat zoveel mogelijk vocht eruit is zodat de lasagne niet waterig zal worden.
Maak een bechamelsaus of gebruik kant-en-klare saus. Deze kun je heel makkelijk zelf maken door de boter te smelten, de bloem in één keer erbij te doen en na enkele minuten de melk erbij te schenken terwijl je blijft roeren. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel de walnoten in grove stukken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Begin met een laag spinazie op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier dan lasagne vellen over, dan een laag bechamelsaus en een laag pompoenpuree. Verdeel er dan een beetje walnoten en geraspte kaas overheen.
Begin dan weer met spinazie, lasagnevellen etc en eindig met bechamelsaus en walnoten. Verdeel over de laatste laag de plakken mozzarella en nog wat geraspte kaas.
Bak de lasagne ongeveer een half uur, of tot de lasagne vellen gaar zijn en de kaas mooi goudbruin. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.