Ohmydish.nl


Kurkuma kip

Deze kurkuma kip is gemarineerd in een heerlijke kruidenpasta. Makkelijk te maken met gember, citroen en meer. Ook heerlijk voor de barbecue!

Kurkuma kip
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kurkuma kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg stukken kip, zoals bijv. kippenpoten of kippenbouten
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 citroen (sap + rasp)
  • 1 verse kurkuma (of gebruik ongeveer 1 eetlepel gemalen kurkuma)
  • ongeveer 3 cm verse gember wortel
  • 1 theelepel sambal of rode peper pasta
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: rijst en koolsalade om erbij te serveren
  • optioneel: peterselie om te garneren
Kurkuma kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • vijzel of kleine blender
  • citruspers + rasp
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • braadpan met deksel
  • vleestang

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kurkuma-kip


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Je kunt een puree maken met een vijzel of kleine blender. Plaats hier dan de rode ui en knoflook in en pureer dit samen met de rasp en sap van een citroen. Schil de kurkuma en gember en rasp deze dan fijn. Voeg deze ook toe aan de puree samen met de sambal en breng op smaak met peper en zout.

Plaats de stukken kip in een grote kom en voeg de kruidenpuree toe, zorg dat de kip volledig bedekt is. Dek de kom af en zet enkele uren in de koelkast om te marineren.

Kurkuma kip Kurkuma kip

De kurkuma kip afmaken -- 30 minuten

De koolsalade die wij erbij hebben gegeten is heel makkelijk. Fijngesneden witte kool op smaak gebracht met wijnazijn, goede olijfolie, peper en zout. Kook ondertussen ook de rijst gaar als je deze erbij gaat serveren.

Verhit olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde kipstukken aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg eventueel een klein laagje water toe aan de pan om aanbranden te voorkomen en laat de kippenstukken met de deksel op de pan nog ongeveer 20 minuten garen.

Controleer altijd goed of de kip gaar is en serveer deze dan met de rijst en koolsalade en garneer eventueel met verse peterselie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Ossobuco van kalkoen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.