Deze kurkuma kip is gemarineerd in een heerlijke kruidenpasta. Makkelijk te maken met gember, citroen en meer. Ook heerlijk voor de barbecue!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-08-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Je kunt een puree maken met een vijzel of kleine blender. Plaats hier dan de rode ui en knoflook in en pureer dit samen met de rasp en sap van een citroen.
Schil de kurkuma en gember en rasp deze dan fijn. Voeg deze ook toe aan de puree samen met de sambal en breng op smaak met peper en zout.
Plaats de stukken kip in een grote kom en voeg de kruidenpuree toe, zorg dat de kip volledig bedekt is. Dek de kom af en zet enkele uren in de koelkast om te marineren.
De koolsalade die wij erbij hebben gegeten is heel makkelijk. Fijngesneden witte kool op smaak gebracht met wijnazijn, goede olijfolie, peper en zout. Kook ondertussen ook de rijst gaar als je deze erbij gaat serveren.
Verhit olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde kipstukken aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg eventueel een klein laagje water toe aan de pan om aanbranden te voorkomen en laat de kippenstukken met de deksel op de pan nog ongeveer 20 minuten garen.
Controleer altijd goed of de kip gaar is en serveer deze dan met de rijst en koolsalade en garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.