Kruidige zuurkoolschotel met banaan
😍 48Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kruidige zuurkoolschotel met banaan

Deze kruidige zuurkoolschotel met banaan moet je echt eens proberen. Met een krokant korstje, smeuïge banaan, ketjap en kruidige aardappelpuree.

1 uur 10 minuten
4 personen
Kruidige zuurkoolschotel met banaan ingrediënten

Recept kruidige zuurkoolschotel met banaan

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar in een pan met water en zout. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een scheut olie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog eens enkele minuten. Breng het gehakt op smaak met peper, zout, ketjap en sambal. 

Zorg dat het mengsel zo droog mogelijk is en verdeel het dan over de ovenschaal. Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en pureer deze dan.

Tip: je kunt de aardappels het beste pureren met behulp van een aardappelstamper of druk deze door een fijne zeef. 

Voeg een paar klontjes boter toe en een scheut melk om de puree smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper, zout en kerrie. 

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Pel de bananen en snijd deze in niet te dunne plakjes. Verdeel de bananenplakjes over het gehaktmengsel. 

Kruidige zuurkoolschotel met banaan
Kruidige zuurkoolschotel met banaan

Kruidige zuurkoolschotel met banaan afmaken – 40 minuten

Laat de zuurkool uitlekken en zorg ervoor dat ook deze zo droog mogelijk is.

Verdeel de zuurkool over de banaan en verdeel hier dan de kerrie-aardappelpuree overheen. 

Maak af met een laag paneermeel en her en der een klein klontje boter voor een mooie krokante korst.

Bak de ovenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

48 waarderingen
😍
48
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
559.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
60.32 g
21.15 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.01 g
11.04 g
Eiwitten
28.42 g
Vezels
9.8 g
Natrium
1351.37 mg
Mineralen
Ijzer
3.54 mg
Calcium
126.56 mg
Magnesium
93.05 mg
Kalium
93.05 mg
Fosfor
346.86 mg
Koper
0.38 mg
Zink
5.99 mg
Jodium
2.91 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
69.46 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
0.08 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
1.04 mg
Vitamine B12
0.03 µg
Foliumzuur
38.6 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Kruidige zuurkoolschotel met banaan"
Willem Jacobs zegt op 10-11-2021
Heerlijke smaken met zuurkool,kerrie,sambal en ketjap en banaan 10 november gekookt en gesmuld.
Ohmydish zegt op 10-11-2021
Dankjewel Willem, wat super leuk om te horen! Bedankt voor je leuke bericht, fijne avond liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.