Deze kruidige zuurkoolschotel met banaan moet je echt eens proberen. Met een krokant korstje, smeuïge banaan, ketjap en kruidige aardappelpuree.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar in een pan met water en zout.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een scheut olie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog eens enkele minuten. Breng het gehakt op smaak met peper, zout, ketjap en sambal.
Zorg dat het mengsel zo droog mogelijk is en verdeel het dan over de ovenschaal. Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en pureer deze dan.
Tip: je kunt de aardappels het beste pureren met behulp van een aardappelstamper of druk deze door een fijne zeef.
Voeg een paar klontjes boter toe en een scheut melk om de puree smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper, zout en kerrie.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Pel de bananen en snijd deze in niet te dunne plakjes. Verdeel de bananenplakjes over het gehaktmengsel.
Laat de zuurkool uitlekken en zorg ervoor dat ook deze zo droog mogelijk is.
Verdeel de zuurkool over de banaan en verdeel hier dan de kerrie-aardappelpuree overheen.
Maak af met een laag paneermeel en her en der een klein klontje boter voor een mooie krokante korst.
Bak de ovenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.