Deze kruidige zuurkoolschotel met banaan moet je echt eens proberen. Met een krokant korstje, smeuïge banaan, ketjap en kruidige aardappelpuree.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-zuurkoolschotel-met-banaan
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar in een pan met water en zout.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een scheut olie in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog eens enkele minuten. Breng het gehakt op smaak met peper, zout, ketjap en sambal.
Zorg dat het mengsel zo droog mogelijk is en verdeel het dan over de ovenschaal. Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en pureer deze dan. Je kunt deze pureren met een aardappelstamper of druk deze door een fijne zeef.
Voeg een paar klontjes boter toe en een scheut melk om de puree smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met peper, zout en kerrie.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Pel de bananen en snijd deze in niet te dunne plakjes. Verdeel de bananenplakjes over het gehaktmengsel.
Laat de zuurkool uitlekken en zorg ervoor dat ook deze zo droog mogelijk is. Verdeel de zuurkool over de banaan en verdeel hier dan de kerrie-aardappelpuree overheen.
Maak af met een laag paneermeel en her en der een klein klontje boter voor een mooie krokante korst. Bak de ovenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.