Zelf kruidige popcorn maken is heel makkelijk en echt de moeite waard. Deze hartige popcorn is Indiaas geïnspireerd, wij zijn er dol op! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-popcorn-maken
Verwarm een beetje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Pof de mais enkele minuten met de deksel op de pan. De mais is klaar als ze allemaal gepoft zijn. Verplaats de popcorn naar een grote kom.
Rooster de mosterdzaadjes, sesamzaadjes en maanzaadjes kort in dezelfde pan. Je hoeft geen extra olie hiervoor toe te voegen. Zodra de zaadjes gaan ‘springen’ zet je het vuur uit en roer dan ook de kurkuma erdoor.
Roer de geroosterde kruiden door de popcorn en roer er dan ook de basterdsuiker, cayennepeper en gemalen kaneel doorheen. Roer er eventueel ook de kandi podi doorheen, deze kruidenmix is niet noodzakelijk dus is optioneel.
Roer goed door elkaar, dit gaat het beste als de popcorn nog warm is en geniet van deze kruidige popcorn!
Welke mais kun je het beste gebruiken voor popcorn?
Om popcorn te maken kun je het beste pofmais gebruiken, deze is bij de meeste supermarkten te koop.
Kun je ook andere kruiden toevoegen om popcorn hartig te maken?
In principe kun je volop variëren met hartige popcorn, zo kun je bijvoorbeeld ook garam masala of ras el hanout gebruiken.
Wat is kandi podi?
Kandi podi is een linzenpoeder, vermalen samen met verschillende kruiden zoals korianderzaad en komijnzaad. Het is een klassiek Andhra recept, een staat in India.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.