Kruidige popcorn maken
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kruidige popcorn maken veganistisch

Zelf kruidige popcorn maken is heel makkelijk en echt de moeite waard. Deze hartige popcorn is Indiaas geïnspireerd, wij zijn er dol op!

Kruidige popcorn maken ingrediënten

Recept kruidige popcorn maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm een beetje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Pof de mais enkele minuten met de deksel op de pan. De mais is klaar als ze allemaal gepoft zijn. Verplaats de popcorn naar een grote kom. 

Kruidige popcorn maken
Kruidige popcorn maken

Kruidige popcorn afmaken – 5 minuten

Rooster de mosterdzaadjes, sesamzaadjes en maanzaadjes kort in dezelfde pan. Je hoeft geen extra olie hiervoor toe te voegen. Zodra de zaadjes gaan ‘springen’ zet je het vuur uit en roer dan ook de kurkuma erdoor.

Roer de geroosterde kruiden door de popcorn en roer er dan ook de basterdsuiker, cayennepeper en gemalen kaneel doorheen. Roer er eventueel ook de kandi podi doorheen, deze kruidenmix is niet noodzakelijk dus is optioneel.

Roer goed door elkaar, dit gaat het beste als de popcorn nog warm is en geniet van deze kruidige popcorn!

Tips!

Welke mais kun je het beste gebruiken voor popcorn?

Om popcorn te maken kun je het beste pofmais gebruiken, deze is bij de meeste supermarkten te koop.

Kun je ook andere kruiden toevoegen om popcorn hartig te maken?

In principe kun je volop variëren met hartige popcorn, zo kun je bijvoorbeeld ook garam masala of ras el hanout gebruiken.

Wat is kandi podi?

Kandi podi is een linzenpoeder, vermalen samen met verschillende kruiden zoals korianderzaad en komijnzaad. Het is een klassiek Andhra recept, een staat in India.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
195.12 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.44 g
4.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.87 g
1.01 g
Eiwitten
4.25 g
Vezels
5.86 g
Natrium
9.13 mg
Mineralen
Ijzer
3.06 mg
Calcium
140.93 mg
Magnesium
49.43 mg
Kalium
49.43 mg
Fosfor
134.28 mg
Koper
0.23 mg
Zink
1.01 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
1.11 µg
Vitamines
Vitamine C
3.38 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
14.1 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
26.31 µg
Vitamine E
1.46 mg
Vitamine K
12.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kruidige popcorn maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.