Zelf kruidige popcorn maken is heel makkelijk en echt de moeite waard. Deze hartige popcorn is Indiaas geïnspireerd, wij zijn er dol op!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm een beetje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Pof de mais enkele minuten met de deksel op de pan. De mais is klaar als ze allemaal gepoft zijn. Verplaats de popcorn naar een grote kom.
Rooster de mosterdzaadjes, sesamzaadjes en maanzaadjes kort in dezelfde pan. Je hoeft geen extra olie hiervoor toe te voegen. Zodra de zaadjes gaan ‘springen’ zet je het vuur uit en roer dan ook de kurkuma erdoor.
Roer de geroosterde kruiden door de popcorn en roer er dan ook de basterdsuiker, cayennepeper en gemalen kaneel doorheen. Roer er eventueel ook de kandi podi doorheen, deze kruidenmix is niet noodzakelijk dus is optioneel.
Roer goed door elkaar, dit gaat het beste als de popcorn nog warm is en geniet van deze kruidige popcorn!
Welke mais kun je het beste gebruiken voor popcorn?
Om popcorn te maken kun je het beste pofmais gebruiken, deze is bij de meeste supermarkten te koop.
Kun je ook andere kruiden toevoegen om popcorn hartig te maken?
In principe kun je volop variëren met hartige popcorn, zo kun je bijvoorbeeld ook garam masala of ras el hanout gebruiken.
Wat is kandi podi?
Kandi podi is een linzenpoeder, vermalen samen met verschillende kruiden zoals korianderzaad en komijnzaad. Het is een klassiek Andhra recept, een staat in India.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.