Ohmydish.nl


Zelf garam masala maken

Zelf garam masala maken is makkelijk, je kunt de kruiden zelf vermalen met een vijzel of met al gemalen kruiden is deze kruidenmix nog makkelijker te maken!Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


Garam masala, een Indiase kruidenmix, is bijna overal te koop. Je kunt deze natuurlijk ook zelf samen stellen, als je garam masala bijvoorbeeld op is en je onderstaande kruiden wel nog in de kast hebt. Of misschien kun je de kruidenmix in het buitenland niet altijd even makkelijk vinden. Deze kruidenmix heeft niet echt een vast recept, het kan vaak verschillen welke kruiden er precies in zitten.

  • 6 kardemom peulen
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 1,5e eetlepel kruidnagels
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 4 theelepels komijnzaad
  • 2 theelepels kaneel
Zelf garam masala maken ingrediënten Zelf garam masala maken ingrediënten

Je kunt bovenstaande kruiden al gemalen gebruiken, dan hoef je ze enkel met elkaar te mengen. Als je kardemom peulen gebruikt, dien je de peulen eerst te verwijderen en de inhoud met een vijzel te vermalen. De kruidnagels en zwarte peperkorrels kun je ook gemakkelijk zelf vermalen met een vijzel. Kaneelstokken zijn iets moeilijker te vermalen, maar het is mogelijk. Het koriander- en komijnzaad kun je vermalen maar je kunt ze ook eventueel heel laten.

Zelf garam masala maken Zelf garam masala maken

Je kunt deze kruidenmix vervolgens gebruiken in vele soorten gerechten, zoals de bekende tikka masala, een vegetarische eiercurry, in deze heerlijke samosa's en nog veel meer.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-garam-masala-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Volgend blog →
15 x paasrecepten

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!