Kruidige gehakt filodeeg rolletjes
😍 64Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

Deze kruidige gehakt filodeeg rolletjes zijn ontzettend lekker vanwege het krokante jasje en het gebruik van verschillende kruiden. Klaar in ongeveer 40 min

40 minuten
16 personen
Recept kruidige gehakt filodeeg rolletjes
Kruidige gehakt filodeeg rolletjes ingrediënten

Ingrediënten

16 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 19-08-2017, dit recept is voor 16 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van de gehakt vulling, zodat deze afgekoeld is om te kunnen rollen. Pel de ui en knoflooktenen  en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten voor je het gehakt toe gaat voegen.

Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan kaneel, gember, koriander, komijn en chili toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de vulling dan volledig afkoelen. 

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes
Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes afmaken – 30 minuten

Zorg dat het filodeeg ontdooid is en smelt de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Besmeer een vierkante plak filodeeg met gesmolten boter en leg deze met een punt naar beneden voor je neer. Verdeel een flinke eetlepel gehaktvulling onderaan de plak en vouw de zijkanten naar binnen.

Rol het filodeeg strak naar boven, het zal vanzelf vastplakken door de boter. Herhaal tot al het gehakt is gebruikt en leg alle rolletjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier.

Besmeer de bovenkant van alle rolletjes met gesmolten boter en bak deze mooi goudbruin en krokant in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van je oven. Wij serveerden deze rolletjes met kleefrijst en tomatensalsa. Eet smakelijk! 

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes vouwen
Kruidige gehakt filodeeg rolletjes vouwen

Wat vind je van dit recept?

64 waarderingen
😍
64
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
11 reacties op "Kruidige gehakt filodeeg rolletjes"
Annemieke zegt op 15-10-2018
Goede dag, Kunnen deze filodeegrolletjes in de diepvries?? Annemieke.
Ohmydish zegt op 19-10-2018
Hallo Annemieke, je kunt deze filodeegrolletjes ongebakken invriezen :)
Hermien Valckenborg zegt op 13-01-2019
oh dit lijkt mij heerlijk ga deze een keer maken
Ohmydish zegt op 13-01-2019
Dankjewel Hermien :)
Esther Wakker zegt op 06-02-2019
Hoi, kun je met foto’s even laten zien hoe je de rolletjes precies maakt.? Kan ik dat ergens bekijken?? Gr Esther Wakker
Ohmydish zegt op 06-02-2019
Hoi Esther, ik heb hier zelf geen foto's van maar kan die wel eens een keer maken bij een volgende keer dat ik zoiets maak. Het is zoals bij loempia's vouwen, dus zoiets zoals hier en dan methode 2; https://nl.wikihow.com/Vietnamese-loempia%27s-vouwen Groetjes
Esther Wakker zegt op 16-02-2019
Heel duidelijk deze video’s. Thanks. Vanavond deze rolletjes al gemaakt voordat ik jullie reactie heb gezien. Was al aardig op weg zie ik....?
Floortje1750113floortje zegt op 07-03-2019
zijn ze koud ook lekker
Ohmydish zegt op 08-03-2019
Hallo Floortje, ik denk dat het met een sausje wel lekker is. Net zoals koude gehaktballen :) Groetjes
Anne zegt op 15-12-2019
Hallo Véronique, ik wil ze maken voor de kerstbrunch bij mijn zus. Kan ik ze bijv. 10 minuten bakken en dan bij mijn zus nog 5 minuten afbakken. Of is het beter om ze bij mijn zus te bakken.
Ohmydish zegt op 15-12-2019
Hallo Anne, het kan allebei, maar ik zou ze dan zelf beter meteen bij je zus bakken :-) Fijne feestdagen alvast!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.