Deze kruidige eendenbouten smelten op je tong zo mals! Te maken in de slow cooker, oven of braadpan. Extra lekker met honing en balsamico azijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt de eendenbouten langzaam garen in een braadpan of gebruik een slowcooker. Je kunt ze ook ongeveer 2 uur garen in de oven op ongeveer 160 graden.
Op deze temperatuur worden de eendenbouten heerlijk mals en vallen ze zo van het bot af. Haal de eendenbouten een half uur vooraf uit de koelkast.
Bestrooi de eendenbouten met peper en zout. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verwarm een grote bakpan of braadpan op hoog vuur. Bak de eendenbouten kort aan beide kanten, het is niet nodig om extra vet toe te voegen omdat het eendenvet van de bouten zal smelten.
Verplaats de eendenbouten dan naar de slowcooker, of laat ze in de braadpan als je ze hierin langzaam gaat garen. Bak de ui en knoflook enkele minuten en voeg dan de kruiden samen met de honing toe.
Blus af met een scheut balsamico azijn en voeg dit dan ook toe aan de slow cooker. Voeg een laagje water toe aan de pan om alle aanbaksels los te maken en voeg deze dan ook toe aan de slow cooker.
Zet de slow cooker op de laagste stand voor ongeveer 6 uur of zet het vuur laag en de deksel op de braadpan.
Laat de bouten in de pan ongeveer 2 uur garen, zorg dat de bouten niet aan de bodem plakken en draai af en toe. Als de eendenbouten te bleek zijn kun je deze kort kleuren onder de grill van je oven.
Serveer bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen en een simpele salade, garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.