Deze kruidige eendenbouten smelten op je tong zo mals! Te maken in de slow cooker, oven of braadpan. Extra lekker met honing en balsamico azijn.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-eendenbouten
Haal de eendenbouten een half uur vooraf uit de koelkast. Bestrooi de eendenbouten met peper en zout. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Kruidige eendenbouten
Bak de ui en knoflook enkele minuten en voeg dan de kruiden samen met de honing toe. Blus af met een scheut balsamico azijn en voeg dit dan ook toe aan de slow cooker. Voeg een laagje water toe aan de pan om alle aanbaksels los te maken en voeg deze dan ook toe aan de slow cooker.
Zet de slow cooker op de laagste stand voor ongeveer 6 uur of zet het vuur laag en de deksel op de braadpan. Laat de bouten in de pan ongeveer 2 uur garen, zorg dat de bouten niet aan de bodem plakken en draai af en toe.
Als de eendenbouten te bleek zijn kun je deze kort kleuren onder de grill van je oven. Serveer bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen en een simpele salade, garneer eventueel met peterselie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.