Ohmydish.nl


Kruidige eendenbouten

Deze kruidige eendenbouten smelten op je tong zo mals! Te maken in de slow cooker, oven of braadpan. Extra lekker met honing en balsamico azijn.

2 uur 25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kruidige eendenbouten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eendenbouten
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2e theelepel chili poeder
  • 2 eetlepels honing
  • flinke scheut balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak
Kruidige eendenbouten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: grote bakpan
  • vleestang
  • slow cooker of gebruik een braadpan
  • optioneel: oven

Bereiden


2 uur 25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-eendenbouten


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Je kunt de eendenbouten langzaam garen in een braadpan of gebruik een slowcooker. Je kunt ze ook ongeveer 2 uur garen in de oven op ongeveer 160 graden.

Op deze temperatuur worden de eendenbouten heerlijk mals en vallen ze zo van het bot af. Haal de eendenbouten een half uur vooraf uit de koelkast.

Bestrooi de eendenbouten met peper en zout. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Kruidige eendenbouten
Kruidige eendenbouten

Kruidige eendenbouten afmaken -- 2 uur + 15 minuten

Verwarm een grote bakpan of braadpan op hoog vuur. Bak de eendenbouten kort aan beide kanten, het is niet nodig om extra vet toe te voegen omdat het eendenvet van de bouten zal smelten. 

Verplaats de eendenbouten dan naar de slowcooker, of laat ze in de braadpan als je ze hierin langzaam gaat garen. Bak de ui en knoflook enkele minuten en voeg dan de kruiden samen met de honing toe.

Blus af met een scheut balsamico azijn en voeg dit dan ook toe aan de slow cooker. Voeg een  laagje water toe aan de pan om alle aanbaksels los te maken en voeg deze dan ook toe aan de slow cooker.

Zet de slow cooker op de laagste stand voor ongeveer 6 uur of zet het vuur laag en de deksel op de braadpan.

Laat de bouten in de pan ongeveer 2 uur garen, zorg dat de bouten niet aan de bodem plakken en draai af en toe. Als de eendenbouten te bleek zijn kun je deze kort kleuren onder de grill van je oven. 

Serveer bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen en een simpele salade, garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Uienbeignets

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.