Ohmydish.nl


Kruidenomelet met garnalen

Een kruidenomelet met garnalen en groenten is heerlijk als lunch of makkelijke avondmaaltijd. Een gevuld omelet kan eigenlijk altijd wel.

Kruidenomelet met garnalen
20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Kruidenomelet met garnalen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 eieren
  • 1 tomaat
  • 1 knoflookteen
  • handvol verse dille
  • handvol verse peterselie
  • ongeveer 8 champignons
  • ongeveer 200 gram kleine garnalen
  • flinke scheut (volle) melk
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Kruidenomelet met garnalen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • middelgrote kom
  • garde of vork
  • 1 of 2 bakpannen met deksel

Bereiden

20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidenomelet-met-garnalen


Voorbereiding -- 10 minuten

Ontdooi indien nodig de garnalen eerst en dep ze droog. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes.

Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Was indien nodig de dille en peterselie, hak deze fijn.

Klop 3 eieren los met een scheut melk en breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de tomaat, dille, peterselie en garnalen toe. 

Kruidenomelet met garnalen
Kruidenomelet met garnalen

Kruidenomelet met garnalen afmaken -- 10 minuten

Als je beide omeletten tegelijk wilt maken verwarm je 2 pannen. Bak de helft van de champignons en knoflook enkele minuten in een bakpan met een beetje olijfolie.

Voeg dan het ei-mengsel toe en zet het vuur laag. Plaats de deksel op de bakpan en laat het omelet zachtjes garen in ongeveer 5 minuten. Als het ei volledig gestold is, is het klaar.

Klop dan nogmaals 3 eieren los met een scheut melk en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de resterende tomaat, dille, peterselie en garnalen toe.

Bak weer eerst de champignons en knoflook, voeg dan ei-mengsel toe en gaar het omelet met de deksel op de bakpan. Bestrooi eventueel met extra dille of peterselie en serveer direct. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Luchtige cake met jam

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.