Ohmydish.nl


Kruidenomelet met garnalen

Een kruidenomelet met garnalen en groenten is heerlijk als lunch of makkelijke avondmaaltijd. Een gevuld omelet kan eigenlijk altijd wel.

Kruidenomelet met garnalen
20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Kruidenomelet met garnalen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 eieren
  • 1 tomaat
  • 1 knoflookteen
  • handvol verse dille
  • handvol verse peterselie
  • ongeveer 8 champignons
  • ongeveer 200 gram kleine garnalen
  • flinke scheut (volle) melk
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Kruidenomelet met garnalen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • middelgrote kom
  • garde of vork
  • 1 of 2 bakpannen met deksel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidenomelet-met-garnalen


Het einde van de maand is weer in zicht, voor de foodblogswap mocht ik dit keer iets kiezen van 'mede Eindhovense' Simone. De dille ontploft in de moestuin en ik had nog garnalen die op moesten, perfect dus dat er op Foodquotes een fijn recept online stond. Het werd goedgekeurd hier aan tafel, voor herhaling vatbaar dus! Ik verdeelde de garnalen en overige ingrediënten in het omelet ipv deze er later mee te vullen.

Voorbereiding -- 10 minuten

Ontdooi indien nodig de garnalen eerst en dep ze droog. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Was indien nodig de dille en peterselie, hak deze fijn. Klop 3 eieren los met een scheut melk en breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de tomaat, dille, peterselie en garnalen toe.

Kruidenomelet met garnalen Kruidenomelet met garnalen

Kruidenomelet met garnalen afmaken -- 10 minuten

Als je beide omeletten tegelijk wilt maken verwarm je 2 pannen. Bak de helft van de champignons en knoflook enkele minuten in een bakpan met een beetje olijfolie. Voeg dan het ei-mengsel toe en zet het vuur laag. Plaats de deksel op de bakpan en laat het omelet zachtjes garen in ongeveer 5 minuten. Als het ei volledig gestold is, is het klaar. Klop dan nogmaals 3 eieren los met een scheut melk en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de resterende tomaat, dille, peterselie en garnalen toe.

Bak weer eerst de champignons en knoflook, voeg dan ei-mengsel toe en gaar het omelet met de deksel op de bakpan.

Bestrooi eventueel met extra dille of peterselie en serveer direct. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Amarena kersen
Volgend recept →
Luchtige cake met jam

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.