Ohmydish.nl


Koningsdag tompoucen

Koningsdag komt er weer aan, dus wat is er dan beter dan zelfgemaakte koningsdag tompoucen. Bladerdeeg, banketbakkersroom en een mooie oranje glazuur.

Koningsdag tompoucen
30 minuten 8 personen Taart en cake
Koningsdag tompoucen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1/4e recept banketbakkersroom
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • paar druppels citroensap
  • mespuntje oranje kleurstof
  • 1 eetlepel water
Koningsdag tompoucen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • vork
  • schone theedoek
  • spuitzak
  • lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/koningsdag-tompoucen


Voorbereiding -- 20 minuten

Maak eerst de banketbakkersroom of gebruik kant-en-klare en laat deze afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de bladerdeegplakjes door de helft en prik er gaatjes in met een vork. Dit voorkomt dat het bladerdeeg omhoog zal komen. Leg de plakjes deeg op de ovenplaat en bak deze 10 minuten lang. Haal ze dan uit de oven en gebruik een schone theedoek om de lucht eruit te drukken. Bak het bladerdeeg dan nog eens 5 minuten, of tot het mooi goudbruin is geworden. Laat het deeg dan afkoelen.

Koningsdag tompoucen Koningsdag tompoucen

Koningsdag tompoucen afmaken -- 10 minuten

Maak oranje glazuur door het water, citroensap, kleurstof en poedersuiker te mengen. Verdeel banketbakkersroom over 4 bladerdeeg rechthoeken. Dip de andere 4 bladerdeeg rechthoeken aan 1 kant in het glazuur, je kunt ook een lepel gebruiken om het glazuur evenredig te verdelen. Leg de bovenkant op de banketbakkersroom en laat het glazuur even uitharden. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Tacosaus

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.