Konijn met dadels en bier is een heerlijk mals hoofdgerecht. Een tikje zuur en een tikje zoet, precies goed gecombineerd!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/konijn-met-dadels-en-bier
Pel de uien en snijd deze in dunne (halve) ringen. Plaats de stukken konijn in een grote kom en schenk er azijn en water bij samen met de laurierblaadjes, takjes tijm en uien.
Laat het dan minimaal 12 uur in de koelkast staan, zo zal de konijn heerlijk mals worden. Zorg ondertussen dat de dadels ontpit zijn en halveer ze dan.
Haal de stukken konijn uit het water en zeef het azijn-water dan, bewaar de uien, laurier en tijm en gooi de azijn weg.
Dep de stukken konijn goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout.
Verhit een klont boter in een braadpan, of andere pan met dikke bodem, en bak de stukken konijn bruin aan beide kanten. Als ze niet tegelijk in de pan passen, kun je deze het beste in delen bakken.
Bak op het laatste de uienringen, inclusief laurierblaadjes en tijm, nog even mee en blus het geheel dan af met bier. Roer de stroop erbij en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken zonder deksel.
Let op dat de konijn niet aan de bodem gaat plakken. Verwijder de laurierblaadjes en tijm en voeg de dadels toe. Laat het nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en zout, als je het te zuur vindt kun je nog extra suiker toevoegen. Serveer bijvoorbeeld met spruitjes, rode kool en aardappels. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.