Ohmydish.nl


Konijn met dadels en bier

Konijn met dadels en bier is een heerlijk mals hoofdgerecht. Een tikje zuur en een tikje zoet, precies goed gecombineerd!

1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Konijn met dadels en bier

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 konijn in stukken (of gebruik 4 konijnenbouten)
  • 2 uien
  • 1 flesje bier (een zwaarder bier, wij gebruikten Chimay trappist)
  • optioneel: 2 eetlepels suiker
  • 300 gram ontpitte dadels
  • 600 ml azijn
  • 1 liter water
  • 3 laurierblaadjes
  • paar takjes verse tijm
  • 1 flinke eetlepel appelstroop
  • roomboter
  • peper en zout naar smaak
Konijn met dadels en bier ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • huishoudfolie
  • zeef
  • braadpan of andere pan met dikke bodem
  • keukenpapier

Bereiden


1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/konijn-met-dadels-en-bier


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Pel de uien en snijd deze in dunne (halve) ringen. Plaats de stukken konijn in een grote kom en schenk er azijn en water bij samen met de laurierblaadjes, takjes tijm en uien.

Laat het dan minimaal 12 uur in de koelkast staan, zo zal de konijn heerlijk mals worden. Zorg ondertussen dat de dadels ontpit zijn en halveer ze dan.

Haal de stukken konijn uit het water en zeef het azijn-water dan, bewaar de uien, laurier en tijm en gooi de azijn weg.

Dep de stukken konijn goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout. 

Konijn met dadels en bier
Konijn met dadels en bier

Konijn met dadels en bier afmaken -- 1 uur

Verhit een klont boter in een braadpan, of andere pan met dikke bodem, en bak de stukken konijn bruin aan beide kanten. Als ze niet tegelijk in de pan passen, kun je deze het beste in delen bakken.

Bak op het laatste de uienringen, inclusief laurierblaadjes en tijm, nog even mee en blus het geheel dan af met bier. Roer de stroop erbij en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken zonder deksel.

Let op dat de konijn niet aan de bodem gaat plakken. Verwijder de laurierblaadjes en tijm en voeg de dadels toe. Laat het nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met peper en zout, als je het te zuur vindt kun je nog extra suiker toevoegen. Serveer bijvoorbeeld met spruitjes, rode kool en aardappels. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pompoen-kastanjesoep
Volgend recept →
Knoflookbrood met kruiden

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.