Konijn met dadels en bier
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Konijn met dadels en bier

Konijn met dadels en bier is een heerlijk mals hoofdgerecht. Een tikje zuur en een tikje zoet, precies goed gecombineerd!

1 uur 15 minuten
4 personen

Tip: vraag je slager of het konijn in stukken gesneden kan worden. Je kunt ook gebruik maken van 4 konijnenbouten in plaats van een heel konijn.

Konijn met dadels en bier ingrediënten

Recept konijn met dadels en bier

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Pel de uien en snijd deze in dunne (halve) ringen. Plaats de stukken konijn in een grote kom en schenk er azijn en water bij samen met de laurierblaadjes, takjes tijm en uien.

Laat het dan minimaal 12 uur in de koelkast staan, zo zal de konijn heerlijk mals worden. Zorg ondertussen dat de dadels ontpit zijn en halveer ze dan.

Haal de stukken konijn uit het water en zeef het azijn-water dan, bewaar de uien, laurier en tijm en gooi de azijn weg.

Dep de stukken konijn goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout. 

Konijn met dadels en bier
Konijn met dadels en bier

Konijn met dadels en bier afmaken – 1 uur

Verhit een klont boter in een braadpan, of andere pan met dikke bodem, en bak de stukken konijn bruin aan beide kanten. Als ze niet tegelijk in de pan passen, kun je deze het beste in delen bakken.

Bak op het laatste de uienringen, inclusief laurierblaadjes en tijm, nog even mee en blus het geheel dan af met bier. Roer de stroop erbij en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken zonder deksel.

Let op dat de konijn niet aan de bodem gaat plakken. Verwijder de laurierblaadjes en tijm en voeg de dadels toe. Laat het nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met peper en zout, als je het te zuur vindt kun je nog extra suiker toevoegen. Serveer bijvoorbeeld met spruitjes, rode kool en aardappels. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
272.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.74 g
37.02 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.08 g
2.87 g
Eiwitten
9.51 g
Vezels
6.36 g
Natrium
379.81 mg
Mineralen
Ijzer
2.87 mg
Calcium
66.05 mg
Magnesium
43.6 mg
Kalium
43.6 mg
Fosfor
137.09 mg
Koper
0.17 mg
Zink
1.29 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
19.4 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
3.49 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.32 mg
Vitamine B12
3.13 µg
Foliumzuur
24.03 µg
Vitamine E
0.14 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Konijn met dadels en bier"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.