Kangoeroe biefstuk met stroopsaus
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Kangoeroe? Ja echt, in Australië eten ze het volop en ik snap wel waarom. Héérlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.

40 minuten
4 personen
Recept kangoeroe biefstuk met stroopsaus
Kangoeroe biefstuk met stroopsaus ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Haal de biefstuk vooraf uit de koelkast. Als je krieltjes erbij wilt serveren, kun je deze het beste in een ovenschaal doen. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en eventueel een aantal takjes verse tijm en/of rozemarijn.

Bak de krieltjes dan ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius, of tot ze gaar zijn afhankelijk van de grootte. Maak ook de spruitjes schoon en kook deze beetgaar in kokend water. 

Om de kleine uitjes makkelijk te kunnen pellen, kun je deze ongeveer 30 seconden koken en hierna laten afkoelen. Pel ze dan heel gemakkelijk met een klein mesje en snijd ze door de helft.

Pel een knoflookteentje en plet deze, het is niet nodig om deze te snijden. 

Kangoeroe biefstuk met stroopsaus
Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Kangoeroe biefstuk met stroopsaus afmaken – 10 minuten

Verhit een klontje boter samen met een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak deze dan ongeveer 3 minuten aan elke kant, afhankelijk hoe je deze het liefst gebakken wilt hebben.

Voeg ondertussen de uitjes, het geplette knoflookteentje en takjes tijm en rozemarijn toe aan de pan. Haal het vlees uit de pan en pak deze in met aluminiumfolie.

Zo kan de biefstuk rusten zonder dat deze zal afkoelen. Schenk Noilly Prat in de bakpan en roer de stroop erdoor tot een gladde saus is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de knoflook, tijm en rozemarijn. Serveer de biefstuk eventueel met ovengebakken krieltjes, spruitjes en stoofpeertjes. Maak af met de stroopsaus, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Kangoeroe biefstuk met stroopsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.