Deze krokante kaaskoekjes met tijm zijn makkelijk te maken en ze zijn heerlijk tijdens een feestje. Ook een aanrader als onderdeel van een borrelplank.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-12-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng de roomboter met een elektrische mixer enkele minuten. Rits de blaadjes van de tijm takjes en voeg de blaadjes toe.
Voeg dan een eidooier toe en geleidelijk de bloem. Voeg er dan ook de geraspte kaas aan toe en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak kleine bolletjes van het deeg met je handen en druk deze plat. Als deze te dik zijn zullen deze minder krokant worden, dus druk ze goed plat. Ze lopen niet echt uit, dus ze hoeven niet heel ver uit elkaar te liggen op de bakplaat.
Bak de koekjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de koekjes.
Laat de kaaskoekjes volledig afkoelen en bewaar ze eventueel in een goed afgesloten bak. Heerlijk als onderdeel van de borrel, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.