Ohmydish.nl


Kaaskoekjes

Deze krokante kaaskoekjes met tijm zijn makkelijk te maken en ze zijn heerlijk tijdens een feestje. Ook een aanrader als onderdeel van een borrelplank.

Kaaskoekjes
30 minuten 8 personen Hapjes en snacks
Kaaskoekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 200 gram geraspte kaas (bijv. Emmentaler of oude kaas)
  • 1 eidooier
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak
Kaaskoekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 8 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaaskoekjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Meng de roomboter met een elektrische mixer enkele minuten. Rits de blaadjes van de tijm takjes en voeg de blaadjes toe. Voeg dan een eidooier toe en geleidelijk de bloem. Voeg er dan ook de geraspte kaas aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kaaskoekjes Kaaskoekjes

Kaaskoekjes bakken -- 20 minuten

Maak kleine bolletjes van het deeg met je handen en druk deze plat. Als deze te dik zijn zullen deze minder krokant worden, dus druk ze goed plat. Ze lopen niet echt uit, dus ze hoeven niet heel ver uit elkaar te liggen op de bakplaat.

Bak de koekjes mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de koekjes. Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze eventueel in een goed afgesloten bak. Heerlijk als onderdeel van de borrel, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.