Ohmydish.nl


Jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip is een heerlijk en makkelijk éénpansgerecht. Een verwarmende avondmaaltijd met verschillende soorten vlees en groenten.

Jambalaya met chorizo en kip
1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Jambalaya met chorizo en kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram rijst
  • 2 kipfilets
  • 200 gram (pittige) chorizo
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 kleine knolselderij (of een 1/2e grote)
  • 1 rode paprika
  • 750 ml kippenbouillon
  • 400 ml passata
  • paar takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • een snuf cayennepeper (naar smaak)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Jambalaya met chorizo en kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel ( ovenbestendig)
  • oven
  • houten lepel

Bereiden

1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/jambalaya-met-chorizo-en-kip


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan ook in blokjes.

Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Jambalaya met chorizo en kip Jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip afmaken -- 1 uur

Verhit een scheut olie in de braadpan en bak de kipfilets enkele minuten, voeg dan de spekjes toe en na enkele minuten ook de chorizo. Bak de knolselderij en paprika nog enkele minuten mee.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Voeg de ui, knoflook, takjes tijm en laurierblaadjes en bak nog enkele minuten tot de knolselderij een beetje zachter is geworden. Voeg de passata, rijst, kippenbouillon en een snuf cayennepeper toe en breng aan de kook. Plaats dan de deksel op de pan en zet de pan nog ongeveer 40 minuten in de oven.

Controleer af en toe, als het vocht teveel verdampt is maar de rijst nog niet gaar kun je een scheut extra water toevoegen. Breng de jambalaya op smaak met peper, zout en eventueel meer cayennepeper. Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm en garneer eventueel met peterselie, smakelijk!

 


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Truffade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.