Jambalaya met chorizo en kip
😍 27 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip is een heerlijk en makkelijk éénpansgerecht. Een verwarmende avondmaaltijd met verschillende soorten vlees en groenten.

1 uur 15 minuten
4 personen
Jambalaya met chorizo en kip ingrediënten

Recept jambalaya met chorizo en kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept jambalaya met chorizo en kip allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 17-01-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan ook in blokjes.

Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. 

Jambalaya met chorizo en kip
Jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip afmaken – 1 uur

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de kipfilets enkele minuten, voeg dan de spekjes toe en na enkele minuten ook de chorizo. Bak de knolselderij en paprika nog enkele minuten mee. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Voeg de ui, knoflook, takjes tijm en laurierblaadjes toe en bak nog enkele minuten tot de knolselderij een beetje zachter is geworden.

Voeg passata, rijst, kippenbouillon en een snuf cayennepeper toe en breng aan de kook. Plaats dan de deksel op de pan en zet de pan nog ongeveer 40 minuten in de oven.

Controleer af en toe, als het vocht teveel verdampt is maar de rijst nog niet gaar kun je een scheut extra water toevoegen.

Breng de jambalaya op smaak met peper, zout en eventueel meer cayennepeper. Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm en garneer eventueel met peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Wat is jambalaya?

Het is een hartig gerecht dat bekend geworden is vanuit de Amerikaanse staat Louisiana. Jambalaya is een rijstschotel of eenpansgerecht dat lijkt op risotto.

Wat zit er in een jambalaya?

Er zijn verschillende soorten jambalaya, de meest bekende bevat worst en gambas. Maar ook jambalaya met varkensvlees, kip, konijn, garnalen, krab of langoesten zijn erg lekker. Gegaard met heerlijke kruiden en gemengd met lange korrelrijst.

Waarom heet het jambalaya?

Het woord jambalaya komt volgens de Oxford English Dictionary van het provençaalse woord ‘jambalaia’, dat ‘mengelmoes’ of ‘vermenging’ betekent. Maar ook een pilaf (pilau) van rijst.

Wat vind je hiervan?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
781.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.90 g
17.06 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
43.95 g
17.84 g
Eiwitten
55.72 g
Vezels
9.35 g
Natrium
3060.17 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
87.5 gram rijst 84.00 17.50 g - 0.35 g 0.09 g 2.19 g 0.70 g 2.63 mg 0.26 mg 5.25 mg 8.75 mg 52.50 mg 35.00 mg 0.05 mg 0.44 mg - - - - - 0.03 mg 0.02 mg 0.09 mg - 17.50 µg - - -
0.5 kipfilets 85.50 - - 3.00 g 1.13 g 22.50 g - 37.50 mg 0.52 mg 7.50 mg 26.25 mg 300.00 mg 255.00 mg 0.02 mg 0.52 mg - - - 0.08 mg 0.02 mg 0.05 mg 0.05 mg 0.52 mg 0.22 µg 1.50 µg - - -
50 gram chorizo 180.00 0.30 g - 15.00 g 7.25 g 11.50 g - 700.00 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
50 gram gerookte spekjes 250.00 - - 20.00 g 7.50 g 12.50 g - 1000.00 mg 0.75 mg 10.00 mg 10.00 mg 150.00 mg 100.00 mg 0.05 mg 0.50 mg - 7.50 µg - - 25.00 mg 0.15 mg 0.20 mg 0.25 mg 0.75 µg 5.00 µg 0.50 mg 0.50 µg -
0.25 ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
0.5 knoflooktenen 4.90 0.98 g 0.03 g - - 0.21 g 0.07 g 0.14 mg 0.05 mg 5.95 mg 0.70 mg 21.00 mg 4.55 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.05 µg - 0.49 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 0.14 µg - - -
100 gram knolselderij 31.00 5.00 g - 0.40 g - 2.00 g 5.00 g 80.00 mg 1.00 mg 80.00 mg 10.00 mg 400.00 mg 90.00 mg 0.04 mg 0.30 mg - - 15.00 mg - - 0.03 mg 0.03 mg 0.15 mg - 35.00 µg - - -
0.25 rode paprika 9.75 1.69 g 1.31 g - - 0.38 g 0.75 g 3.75 mg 0.15 mg 7.50 mg 3.75 mg 131.25 mg 1.88 mg 0.01 mg 0.09 mg - - 56.25 mg - 0.03 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.06 mg - 18.75 µg - - -
187.5 ml kippenbouillon selderij 11.25 0.19 g - 0.94 g 0.56 g 0.94 g - 693.75 mg 0.38 mg 7.50 mg 0.94 mg 7.50 mg 5.63 mg - - - - - - - - - - - - - - -
100 ml passata 102.00 18.40 g 13.80 g 3.80 g 1.20 g 2.80 g 1.20 g 200.00 mg 0.40 mg 20.00 mg 20.00 mg 500.00 mg 60.00 mg 0.02 mg 0.06 mg - - 24.00 mg - 0.10 mg 0.30 mg 0.02 mg 0.12 mg - 30.00 µg - - -
0.5 takje verse tijm 2.45 0.37 g - 0.03 g 0.01 g 0.08 g 0.21 g 0.14 mg 0.26 mg 6.00 mg 2.40 mg 9.15 mg 1.58 mg 0.01 mg 0.03 mg - - 2.40 mg - 3.45 mg - - 0.01 mg - - - - -
0.5 laurierblaadjes 1.57 0.36 g - 0.04 g 0.01 g 0.04 g 0.13 g 0.25 mg 0.22 mg 4.17 mg 0.60 mg 2.65 mg 0.57 mg - - - - 0.23 mg - - - - 0.01 mg - 0.90 µg 0.04 mg - -
0.25 snuf cayennepeper 0.93 0.08 g - 0.04 g 0.01 g 0.03 g 0.07 g 0.08 mg 0.02 mg 0.38 mg - 5.25 mg 0.73 mg - 0.01 mg - - 0.20 mg - - - - - - - - 0.20 µg -
olijfolie 2.03 - - 0.23 g 0.03 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
    781.01 47.90 g 17.06 g 43.95 g 17.84 g 55.72 g 9.35 g 3060.17 mg 4.25 mg 167.62 mg 87.84 mg 1645.07 mg 569.55 mg 0.25 mg 2.25 mg 0.57 µg 7.53 µg 101.94 mg 0.08 mg 28.60 mg 0.59 mg 0.36 mg 1.26 mg 0.98 µg 112.09 µg 0.62 mg 3.56 µg -
0 reacties op "Jambalaya met chorizo en kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.