Jambalaya met chorizo en kip is een heerlijk en makkelijk éénpansgerecht. Een verwarmende avondmaaltijd met verschillende soorten vlees en groenten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan ook in blokjes.
Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes. Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de kipfilets enkele minuten, voeg dan de spekjes toe en na enkele minuten ook de chorizo. Bak de knolselderij en paprika nog enkele minuten mee.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Voeg de ui, knoflook, takjes tijm en laurierblaadjes toe en bak nog enkele minuten tot de knolselderij een beetje zachter is geworden.
Voeg passata, rijst, kippenbouillon en een snuf cayennepeper toe en breng aan de kook. Plaats dan de deksel op de pan en zet de pan nog ongeveer 40 minuten in de oven.
Controleer af en toe, als het vocht teveel verdampt is maar de rijst nog niet gaar kun je een scheut extra water toevoegen.
Breng de jambalaya op smaak met peper, zout en eventueel meer cayennepeper. Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm en garneer eventueel met peterselie, eet smakelijk!
Wat is jambalaya?
Het is een hartig gerecht dat bekend geworden is vanuit de Amerikaanse staat Louisiana. Jambalaya is een rijstschotel of eenpansgerecht dat lijkt op risotto.
Wat zit er in een jambalaya?
Er zijn verschillende soorten jambalaya, de meest bekende bevat worst en gambas. Maar ook jambalaya met varkensvlees, kip, konijn, garnalen, krab of langoesten zijn erg lekker. Gegaard met heerlijke kruiden en gemengd met lange korrelrijst.
Waarom heet het jambalaya?
Het woord jambalaya komt volgens de Oxford English Dictionary van het provençaalse woord ‘jambalaia’, dat ‘mengelmoes’ of ‘vermenging’ betekent. Maar ook een pilaf (pilau) van rijst.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.