Zelfgemaakte kipschnitzel
😍 40Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelfgemaakte kipschnitzel

Een zelfgemaakte kipschnitzel is super makkelijk, heerlijk malse kip met een krokant jasje. Maar wat maakt deze schnitzel extra lekker?

30 minuten
4 personen
Zelfgemaakte kipschnitzel ingrediënten
Recept zelfgemaakte kipschnitzel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 01-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets. Leg een stuk huishoudfolie op een kipfilet. Sla de kipfilets platter met een vleeshamer of onderkant van een pan.

Bestrooi de platte kipfilets met peper en zout aan beide kanten. Zet 3 diepe borden klaar, het eerste bord met paar eetlepels bloem, een tweede met 2 losgeklopte eieren en een derde bord met paneermeel. 

Meng een kleine handvol fijn geraspte grana padano door het paneermeel. Dit is optioneel maar geeft de kipschnitzels een extra lekkere smaak.

Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg er telkens voor dat de kipfilets volledig bedekt zijn.

Zelfgemaakte kipschnitzel
Zelfgemaakte kipschnitzel

Kipschnitzel afmaken – 10 minuten

Verhit een flinke klont boter in een grote bakpan en bak de gepaneerde kipfilets enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin is. Bak de kipschnitzels niet te lang, zodat de kip niet droog zal worden. 

Serveer bijvoorbeeld met krieltjes en broccoli, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

40 waarderingen
😍
40
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
434.47 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.58 g
1.32 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.91 g
6.77 g
Eiwitten
54.51 g
Vezels
1.37 g
Natrium
722.32 mg
Mineralen
Ijzer
2.01 mg
Calcium
129.49 mg
Magnesium
62.28 mg
Kalium
62.28 mg
Fosfor
666.26 mg
Koper
0.16 mg
Zink
1.99 mg
Jodium
11.02 µg
Selenium
10.73 µg
Vitamines
Vitamine C
2.46 mg
Vitamine D
0.74 mg
Vitamine A
30.13 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.27 mg
Vitamine B6
1.13 mg
Vitamine B12
1.25 µg
Foliumzuur
24.71 µg
Vitamine E
0.45 mg
Vitamine K
3.13 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelfgemaakte kipschnitzel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.