Zelfgemaakte kipschnitzel

(39)

Een zelfgemaakte kipschnitzel is super makkelijk, heerlijk malse kip met een krokant jasje. Maar wat maakt deze schnitzel extra lekker?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zelfgemaakte kipschnitzel

Ingrediënten


  • 4 kipfilets
  • peper en zout naar smaak
  • paar eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • flinke handvol paneermeel
  • kleine handvol fijn geraspte grana padano
  • flinke klont roomboter

Kookgerei nodig


  • snijplank & klein mesje
  • huishoudfolie
  • vleeshamer of onderkant van een pan
  • 3 diepe borden
  • vork
  • grote bakpan
  • spatel

Zelfgemaakte kipschnitzel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-kipschnitzel


Voorbereiding – 20 minuten

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets. Leg een stuk huishoudfolie op een kipfilet. Sla de kipfilets platter met een vleeshamer of onderkant van een pan.

Bestrooi de platte kipfilets met peper en zout aan beide kanten. Zet 3 diepe borden klaar, het eerste bord met paar eetlepels bloem, een tweede met 2 losgeklopte eieren en een derde bord met paneermeel. 

Meng een kleine handvol fijn geraspte grana padano door het paneermeel. Dit is optioneel maar geeft de kipschnitzels een extra lekkere smaak.

Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg er telkens voor dat de kipfilets volledig bedekt zijn.

Zelfgemaakte kipschnitzel
Zelfgemaakte kipschnitzel

Kipschnitzel afmaken – 10 minuten

Verhit een flinke klont boter in een grote bakpan en bak de gepaneerde kipfilets enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin is. Bak de kipschnitzels niet te lang, zodat de kip niet droog zal worden. 

Serveer bijvoorbeeld met krieltjes en broccoli, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-09-2023


Waardeer dit recept!
39 stemmen

0 reacties op Zelfgemaakte kipschnitzel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.