Deze Hongaarse lángos zijn ook in andere landen populair, en dat is te begrijpen want het is namelijk super luchtig gefrituurd brood met aardappel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-09-2024
Kook de aardappelen gaar in de schil, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel. Zodra deze gaar is maak je er een gladde puree van, dit kun je het makkelijkste doen door deze eerst te schillen en dan met een lepel door een fijne zeef te wrijven.
Meng de warme aardappelpuree met bloem, gist, zout, suiker en zonnebloemolie. Meng er dan langzaam de melk bij tot het een deegbal is.
Dek de kom af en laat het deeg ongeveer een uur rijzen, tot deze verdubbeld is. Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft.
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen, maak er opnieuw balletjes van en dek af met een theedoek. Laat deze nogmaals een kwartier rijzen en verhit ondertussen de olie om te frituren.
Druk een balletje deeg plat met je hand en zorg dat deze niet te dik, maar ook niet te dun is. Maak oppervlakkig lichte inkepingen met een scherp mes.
Frituur het brood aan beide kanten tot het mooi goudbruin is. Plaats het brood op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Besmeer het warme brood met een knoflookteen en bestrooi ook meteen met een beetje zout. Herhaal dan voor de andere 3 deegballetjes.
Het brood is het lekkerste als deze nog warm is. Je kunt variëren om ze te besmeren met bijvoorbeeld kaas en zure room. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.