Deze Hongaarse lángos zijn ook in andere landen populair, en dat is te begrijpen want het is namelijk super luchtig gefrituurd brood met aardappel.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hongaarse-langos
Meng de warme aardappelpuree met bloem, gist, zout, suiker en zonnebloemolie. Meng er dan langzaam de melk bij tot het een deegbal is. Dek de kom af en laat het deeg ongeveer een uur rijzen, tot deze verdubbeld is. Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft.
Hongaarse lángos
Druk een balletje deeg plat met je hand en zorg dat deze niet te dik, maar ook niet te dun is. Maak oppervlakkig lichte inkepingen met een scherp mes.
Hongaarse lángos deeg
Frituur het brood aan beide kanten tot het mooi goudbruin is. Plaats het brood op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Besmeer het warme brood met een knoflookteen en bestrooi ook meteen met een beetje zout. Herhaal dan voor de andere 3 deegballetjes. Het brood is het lekkerste als deze nog warm is. Je kunt variëren om ze te besmeren met bijvoorbeeld kaas en zure room. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.