Hongaarse lángos

(19)

Deze Hongaarse lángos zijn ook in andere landen populair, en dat is te begrijpen want het is namelijk super luchtig gefrituurd brood met aardappel.

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Hongaarse lángos

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote kruimige aardappel (of 2 - 3 kleinere)
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel zout + extra
  • snufje suiker
  • 1/2 zakje gist
  • 1 eetlepel zonnebloem of andere neutrale olie
  • 125 ml melk
  • 2 knoflooktenen
  • olie om te frituren
Hongaarse lángos Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • kleine fijne zeef
  • lepel
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • schone theedoek
  • scherp mes
  • pan om te frituren
  • schuimspaan

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hongaarse-langos


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Kook de aardappelen gaar in de schil, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel. Zodra deze gaar is maak je er een gladde puree van, dit kun je het makkelijkste doen door deze eerst te schillen en dan met een lepel door een fijne zeef te wrijven. 

Meng de warme aardappelpuree met bloem, gist, zout, suiker en zonnebloemolie. Meng er dan langzaam de melk bij tot het een deegbal is. 

Dek de kom af en laat het deeg ongeveer een uur rijzen, tot deze verdubbeld is. Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. 

Hongaarse lángos
Hongaarse lángos

Hongaarse lángos afmaken – 30 minuten

Verdeel het deeg in 4 gelijke delen, maak er opnieuw balletjes van en dek af met een theedoek. Laat deze nogmaals een kwartier rijzen en verhit ondertussen de olie om te frituren. 

Druk een balletje deeg plat met je hand en zorg dat deze niet te dik, maar ook niet te dun is. Maak oppervlakkig lichte inkepingen met een scherp mes. 

Hongaarse lángos deeg
Hongaarse lángos deeg

Frituur het brood aan beide kanten tot het mooi goudbruin is. Plaats het brood op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. 

Besmeer het warme brood met een knoflookteen en bestrooi ook meteen met een beetje zout. Herhaal dan voor de andere 3 deegballetjes. 

Het brood is het lekkerste als deze nog warm is. Je kunt variëren om ze te besmeren met bijvoorbeeld kaas en zure room. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

19 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.