Hele romanesco met ei
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hele romanesco met ei vegetarisch

Een hele romanesco met ei is een feestje op tafel. Tijdens het bereiden behoud de romanesco zijn prachtige kleur en uiterlijk.

35 minuten
4 personen
Recept hele romanesco met ei
Hele romanesco met ei ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder het blad en de onderkant van de romanesco, zorg ervoor dat de romanesco niet uit elkaar valt en dat deze recht kan staan.

Plaats de romanesco in zijn geheel in de pan, met de stronk naar beneden. Kook de romanesco ongeveer 15 minuten in het kokende water, je kunt controleren of deze gaar is door er met een vork in te prikken.

Hele romanesco met ei
Hele romanesco met ei

De hele romanesco met ei afmaken – 15 minuten

Kook de eieren ongeveer 7 minuten en laat ze dan schrikken. Hak ondertussen verse peterselie fijn. Pel de eieren en gebruik een vork om de eieren fijner te maken. Roer de peterselie door de eieren.

Smelt de boter, pel 2 knoflooktenen en pers deze uit bij de boter. Meng de helft van de gesmolten knoflookboter bij de eieren en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Verwarm een kleine bakpan op hoog vuur en rooster een handvol amandelschaafsel in de droge pan tot deze mooi goudbruin zijn.

Serveer de warme hele romanesco met ei, knoflookboter, amandelschaafsel en maak af met Parmezaanse kaas schilfers. Eet smakelijk! 

Tips!

Kan ik een hele romanesco stomen?

Je kunt de hele romanesco ook stomen i.p.v. koken. 

Wat is de naam van groene bloemkool?

Groene bloemkool heet romanesco en wordt door zijn mooie uiterlijk ook wel torentjesbloemkool genoemd. Eigenlijk is romanesco een koolsoort en geen bloemkool of broccoli, maar is daar wel verwant aan.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hele romanesco met ei"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.