Een hele romanesco met ei is een feestje op tafel. Tijdens het bereiden behoud de romanesco zijn prachtige kleur en uiterlijk.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hele-romanesco-met-ei
Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder het blad en de onderkant van de romanesco, zorg ervoor dat de romanesco niet uit elkaar valt en dat deze recht kan staan.
Plaats de romanesco in zijn geheel in de pan, met de stronk naar beneden. Kook de romanesco ongeveer 15 minuten in het kokende water, je kunt controleren of deze gaar is door er met een vork in te prikken.
Kook de eieren ongeveer 7 minuten en laat ze dan schrikken. Hak ondertussen verse peterselie fijn. Pel de eieren en gebruik een vork om de eieren fijner te maken. Roer de peterselie door de eieren.
Smelt de boter, pel 2 knoflooktenen en pers deze uit bij de boter. Meng de helft van de gesmolten knoflookboter bij de eieren en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
Verwarm een kleine bakpan op hoog vuur en rooster een handvol amandelschaafsel in de droge pan tot deze mooi goudbruin zijn.
Serveer de warme hele romanesco met ei, knoflookboter, amandelschaafsel en maak af met Parmezaanse kaas schilfers. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik een hele romanesco stomen?
Je kunt de hele romanesco ook stomen i.p.v. koken.
Wat is de naam van groene bloemkool?
Groene bloemkool heet romanesco en wordt door zijn mooie uiterlijk ook wel torentjesbloemkool genoemd. Eigenlijk is romanesco een koolsoort en geen bloemkool of broccoli, maar is daar wel verwant aan.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.