Hele romanesco met ei
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hele romanesco met ei vegetarisch

Een hele romanesco met ei is een feestje op tafel. Tijdens het bereiden behoud de romanesco zijn prachtige kleur en uiterlijk.

35 minuten
4 personen
Hele romanesco met ei ingrediënten

Recept hele romanesco met ei

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder het blad en de onderkant van de romanesco, zorg ervoor dat de romanesco niet uit elkaar valt en dat deze recht kan staan.

Plaats de romanesco in zijn geheel in de pan, met de stronk naar beneden. Kook de romanesco ongeveer 15 minuten in het kokende water, je kunt controleren of deze gaar is door er met een vork in te prikken.

Hele romanesco met ei
Hele romanesco met ei

De hele romanesco met ei afmaken – 15 minuten

Kook de eieren ongeveer 7 minuten en laat ze dan schrikken. Hak ondertussen verse peterselie fijn. Pel de eieren en gebruik een vork om de eieren fijner te maken. Roer de peterselie door de eieren.

Smelt de boter, pel 2 knoflooktenen en pers deze uit bij de boter. Meng de helft van de gesmolten knoflookboter bij de eieren en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Verwarm een kleine bakpan op hoog vuur en rooster een handvol amandelschaafsel in de droge pan tot deze mooi goudbruin zijn.

Serveer de warme hele romanesco met ei, knoflookboter, amandelschaafsel en maak af met Parmezaanse kaas schilfers. Eet smakelijk! 

Tips!

Kan ik een hele romanesco stomen?

Je kunt de hele romanesco ook stomen i.p.v. koken. 

Wat is de naam van groene bloemkool?

Groene bloemkool heet romanesco en wordt door zijn mooie uiterlijk ook wel torentjesbloemkool genoemd. Eigenlijk is romanesco een koolsoort en geen bloemkool of broccoli, maar is daar wel verwant aan.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
361.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.14 g
2.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.72 g
15.36 g
Eiwitten
17.84 g
Vezels
2.68 g
Natrium
612.51 mg
Mineralen
Ijzer
2.1 mg
Calcium
261.56 mg
Magnesium
43.03 mg
Kalium
43.03 mg
Fosfor
343.34 mg
Koper
0.28 mg
Zink
2.3 mg
Jodium
21.57 µg
Selenium
19.17 µg
Vitamines
Vitamine C
51.83 mg
Vitamine D
1.4 mg
Vitamine A
1250.41 mg
Vitamine B1
0.15 mg
Vitamine B2
0.48 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
1.76 µg
Foliumzuur
78.19 µg
Vitamine E
2.66 mg
Vitamine K
65.64 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Hele romanesco met ei"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.