Deze hartige worteltaart met walnoten, honing en rucola is een simpel taartje voor de herfst. Met een beetje pit van zwarte peper.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Rasp de wortelen grof, doe dit niet te fijn want dan zullen ze sneller verbranden. Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak hier de geraspte wortel in samen met de takjes tijm.
Voeg na enkele minuten de zwarte peper en honing toe, zet het vuur laag en laat dit enkele minuten zachtjes garen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met het hartige deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
Breng de geraspte wortelen op smaak met zout. Verwijder de takjes tijm en verdeel de wortelen over het deeg.
Bak de hartige taart gaar en het deeg mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van je oven.
Hak ondertussen de walnoten grof en was indien nodig de rucola. Verwijder dan overtollig water van de rucola met een sla centrifuge. Serveer de hartige worteltaart met walnoten en rucola. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.