Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie
😍 3 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Deze hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie zit boordevol groenten. Heerlijk krokant deeg met een romige vulling, kaas en eventueel ham.

50 minuten
6 personen
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie ingrediënten

Recept hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-07-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Als je diepvries spinazie gebruikt dien je deze eerst te laten ontdooien. Als je verse spinazie gebruikt dien je deze eventueel eerst te wassen. 

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten, voeg dan de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. 

Laat de gebakken spinazie uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de olijven en tomaatjes door de helft en zet opzij. Vet de taartvorm in met boter. 

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie afmaken – 40 minuten

Smelt boter in een kleine sauspan en besmeer elk vel brickdeeg (of filo deeg) met gesmolten boter. Plak de vellen op elkaar en bekleed hier de taartvorm mee. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zorg dat de spinazie zo droog mogelijk is en verdeel deze over de bodem. Verdeel hier dan de erwtjes over. Verdeel dan ook de gehalveerde olijven en tomaatjes erover. 

Meng de kwark samen met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de taartvorm en verdeel de camembert in plakjes erover. 

Bak de hartige taart mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Serveer met stukjes ham, eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
197.77 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.07 g
2.42 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.38 g
7.22 g
Eiwitten
12.03 g
Vezels
2.64 g
Natrium
667.97 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.83 vel brickdeeg gluten, soja 37.50 7.50 g - 0.25 g 0.05 g 1.13 g 0.38 g 62.50 mg 0.25 mg 3.75 mg 2.50 mg 18.75 mg 15.00 mg 0.04 mg 0.13 mg - 1.25 µg - - - 0.05 mg 0.03 mg 0.03 mg - 6.25 µg 0.08 mg 0.13 µg -
50 gram naturel kwark melk 65.00 2.15 g 1.85 g 4.55 g 2.95 g 3.90 g - 18.50 mg 0.25 mg 60.00 mg 5.75 mg 60.00 mg 75.00 mg 0.01 mg 0.23 mg - - 0.45 mg 0.10 mg - 0.03 mg 0.15 mg 0.02 mg 0.35 µg 5.00 µg - - -
0.5 eieren ei 43.20 0.33 g 0.06 g 3.00 g 0.75 g 3.75 g - 36.00 mg 0.54 mg 15.00 mg 3.00 mg 39.00 mg 54.00 mg 0.02 mg 0.39 mg 10.50 µg 9.21 µg - 0.54 mg 0.06 mg 0.03 mg 0.09 mg 0.05 mg 0.69 µg 18.00 µg 0.33 mg 0.08 µg -
33.33 gram spinazie 5.00 0.20 g 0.13 g 0.10 g - 0.83 g 0.67 g 21.67 mg 1.37 mg 40.00 mg 15.00 mg 216.67 mg 18.33 mg 0.04 mg 0.17 mg - 0.33 µg 17.33 mg - 0.27 mg 0.04 mg 0.07 mg 0.07 mg - 23.33 µg 0.67 mg 160.00 µg -
0.5 sjalotjes 4.00 0.91 g - 0.03 g - 0.23 g 0.33 g - 0.19 mg 9.00 mg - - - - - - - 2.35 mg - - - - - - - - - -
0.33 knoflooktenen 3.27 0.65 g 0.02 g - - 0.14 g 0.04 g 0.09 mg 0.03 mg 3.97 mg 0.47 mg 14.00 mg 3.03 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.04 µg - 0.33 mg - - - - 0.01 mg - 0.09 µg - - -
0.17 handvol grote erwtjes 7.17 1.17 g 0.08 g - - 0.42 g 0.42 g 0.17 mg 0.08 mg 1.83 mg 2.50 mg 17.92 mg 7.50 mg - - - - 1.25 mg - - 0.01 mg - - - 2.50 µg - - -
0.17 handvol zwarte olijven 13.60 0.02 g - 1.38 g 0.25 g 0.14 g 0.42 g 210.00 mg 0.15 mg 9.50 mg 2.00 mg 4.50 mg 1.70 mg 0.02 mg 0.02 mg - - - - 0.01 mg - 0.01 mg - - - - - -
0.17 handvol cherry tomaatjes 1.50 0.33 g 0.22 g 0.02 g - 0.08 g 0.10 g 0.42 mg 0.02 mg 0.83 mg 0.92 mg 19.75 mg 2.00 mg - 0.02 mg - 0.01 µg 1.00 mg - 69.42 mg - - 0.01 mg - 1.25 µg 0.05 mg 0.40 µg -
0.08 camembert melk 6.23 0.01 g 0.01 g 0.50 g 3.02 g 0.41 g - 17.54 mg - 8.08 mg 0.42 mg 3.90 mg 6.23 mg - 0.05 mg 2.08 µg 0.25 µg - 0.01 mg 8.08 mg - 0.01 mg - 0.03 µg 0.25 µg 0.01 mg 0.01 µg -
peper en zout 2.93 0.76 g 0.01 g 0.04 g 0.02 g 0.12 g 0.30 g 226.09 mg 0.06 mg 2.67 mg 0.89 mg 7.39 mg 1.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.34 µg 0.01 µg 0.89 mg - - - - - - 0.12 µg 0.05 mg 1.91 µg -
0.17 plak paar rauwe ham 8.38 0.04 g 0.04 g 0.52 g 0.18 g 0.90 g - 75.00 mg 0.10 mg 0.63 mg 1.25 mg 11.25 mg 7.50 mg - 0.09 mg - - - 0.01 mg - 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 µg 0.08 µg - - -
    197.77 14.07 g 2.42 g 10.38 g 7.22 g 12.03 g 2.64 g 667.97 mg 3.04 mg 155.26 mg 34.69 mg 413.12 mg 191.31 mg 0.15 mg 1.11 mg 12.96 µg 11.07 µg 23.60 mg 0.66 mg 77.84 mg 0.19 mg 0.37 mg 0.20 mg 1.09 µg 56.88 µg 1.18 mg 162.52 µg -
0 reacties op "Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.