Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

(3)

Deze hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie zit boordevol groenten. Heerlijk krokant deeg met een romige vulling, kaas en eventueel ham.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-07-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-02-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Ingrediënten


  • 5 vellen brickdeeg (of gebruik filo deeg)
  • 300 gram naturel kwark
  • 3 eieren
  • 200 gram spinazie (vers of diepvries)
  • 3 sjalotjes
  • 2 knoflooktenen
  • grote handvol (diepvries) erwtjes
  • kleine handvol zwarte olijven (zonder pit)
  • kleine handvol cherry tomaatjes
  • 1/2 camembert (of gebruik brie voor een mildere smaak)
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: paar plakken rauwe ham

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • fijne zeef
  • taartvorm
  • oven
  • kleine sauspan
  • siliconen kwast
  • middelgrote kom
  • garde

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-taart-met-brickdeeg-kwark-en-spinazie


Voorbereiding -- 10 minuten

Als je diepvries spinazie gebruikt dien je deze eerst te laten ontdooien. Als je verse spinazie gebruikt dien je deze eventueel eerst te wassen. 

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten, voeg dan de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. 

Laat de gebakken spinazie uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de olijven en tomaatjes door de helft en zet opzij. Vet de taartvorm in met boter. 

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie afmaken -- 40 minuten

Smelt boter in een kleine sauspan en besmeer elk vel brickdeeg (of filo deeg) met gesmolten boter. Plak de vellen op elkaar en bekleed hier de taartvorm mee. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zorg dat de spinazie zo droog mogelijk is en verdeel deze over de bodem. Verdeel hier dan de erwtjes over. Verdeel dan ook de gehalveerde olijven en tomaatjes erover. 

Meng de kwark samen met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de taartvorm en verdeel de camembert in plakjes erover. 

Bak de hartige taart mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Serveer met stukjes ham, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-07-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-02-2023


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.