Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Deze hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie zit boordevol groenten. Heerlijk krokant deeg met een romige vulling, kaas en eventueel ham.

50 minuten
6 personen
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie ingrediënten
Recept hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-07-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Als je diepvries spinazie gebruikt dien je deze eerst te laten ontdooien. Als je verse spinazie gebruikt dien je deze eventueel eerst te wassen. 

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten, voeg dan de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. 

Laat de gebakken spinazie uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de olijven en tomaatjes door de helft en zet opzij. Vet de taartvorm in met boter. 

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie

Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie afmaken – 40 minuten

Smelt boter in een kleine sauspan en besmeer elk vel brickdeeg (of filo deeg) met gesmolten boter. Plak de vellen op elkaar en bekleed hier de taartvorm mee. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zorg dat de spinazie zo droog mogelijk is en verdeel deze over de bodem. Verdeel hier dan de erwtjes over. Verdeel dan ook de gehalveerde olijven en tomaatjes erover. 

Meng de kwark samen met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de taartvorm en verdeel de camembert in plakjes erover. 

Bak de hartige taart mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Serveer met stukjes ham, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
197.77 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.07 g
2.42 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.38 g
7.22 g
Eiwitten
12.03 g
Vezels
2.64 g
Natrium
667.97 mg
Mineralen
Ijzer
3.04 mg
Calcium
155.26 mg
Magnesium
34.69 mg
Kalium
34.69 mg
Fosfor
191.31 mg
Koper
0.15 mg
Zink
1.11 mg
Jodium
12.96 µg
Selenium
11.07 µg
Vitamines
Vitamine C
23.6 mg
Vitamine D
0.66 mg
Vitamine A
77.84 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
1.09 µg
Foliumzuur
56.88 µg
Vitamine E
1.18 mg
Vitamine K
162.52 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.