Deze hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie zit boordevol groenten. Heerlijk krokant deeg met een romige vulling, kaas en eventueel ham.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-taart-met-brickdeeg-kwark-en-spinazie
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten, voeg dan de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de gebakken spinazie uitlekken en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Snijd de olijven en tomaatjes door de helft en zet opzij. Vet de taartvorm in met boter.
Hartige taart met brickdeeg, kwark en spinazie
Zorg dat de spinazie zo droog mogelijk is en verdeel deze over de bodem. Verdeel hier dan de erwtjes over. Verdeel dan ook de gehalveerde olijven en tomaatjes erover.
Meng de kwark samen met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de taartvorm en verdeel de camembert in plakjes erover. Bak de hartige taart mooi goudbruin in ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van je oven. Serveer met stukjes ham, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.