Pilav rijst
😍 7Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pilav rijst vegetarisch

Pilav rijst maken is ontzettend makkelijk met maar weinig ingrediënten. Deze Turkse rijst heeft een zachte smaak en is het perfecte bijgerecht bij veel soorten gerechten.

40 minuten
4 personen
Pilav rijst ingrediënten

Recept pilav rijst

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 17-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Voor een basis pilav rijst wordt er geen ui en/of knoflook gebruikt, daarom is deze eerste stap optioneel.

Pel de ui en knoflook, snijd deze fijn en fruit deze aan voordat je de arpa şehriye of orzo erbij doet.

Was de witte rijst goed, dit zal voorkomen dat de pilav rijst gaat plakken.

Pilav rijst
Pilav rijst

De pilav rijst afmaken – 30 minuten

Verhit een klont boter in een middelgrote bakpan op middelhoog vuur. Fruit de orzo aan tot deze glazig is, dit zal een aantal minuten duren.

Voeg de witte rijst toe en bak deze nog enkele minuten mee. Let erop dat de boter niet zal verbranden. 

Schenk het water samen met een theelepel zout erbij en zet het vuur laag.

Laat de rijst zachtjes gaar worden met de deksel op de pan in ongeveer 20 tot 25 minuten. Het water zal dan volledig geabsorbeerd zijn. 

Zet het vuur uit en laat de rijst nog een paar minuten staan. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is arpa şehriye?

Arpa şehriye is een Turkse rijst die lijkt op een pastasoort. Het wordt vaak ook een soort vermicelli genoemd.

Kan ik arpa şehriye vervangen?

Je kunt arpa şehriye vervangen door orzo, de verschillende structuur en kleur van de rijstsoorten geeft de pilav zijn bekende uiterlijk en smaak.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
147.64 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.43 g
2.35 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.6 g
2.15 g
Eiwitten
3.71 g
Vezels
1.75 g
Natrium
604.42 mg
Mineralen
Ijzer
0.81 mg
Calcium
44.39 mg
Magnesium
12.4 mg
Kalium
12.4 mg
Fosfor
34.15 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.5 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
2.28 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
1.04 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
43.7 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pilav rijst"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.