Pilav rijst maken is ontzettend makkelijk met maar weinig ingrediënten. Deze Turkse rijst heeft een zachte smaak en is het perfecte bijgerecht bij veel soorten gerechten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-11-2024
Voor een basis pilav rijst wordt er geen ui en/of knoflook gebruikt, daarom is deze eerste stap optioneel.
Pel de ui en knoflook, snijd deze fijn en fruit deze aan voordat je de arpa şehriye of orzo erbij doet.
Was de witte rijst goed, dit zal voorkomen dat de pilav rijst gaat plakken.
Verhit een klont boter in een middelgrote bakpan op middelhoog vuur. Fruit de orzo aan tot deze glazig is, dit zal een aantal minuten duren.
Voeg de witte rijst toe en bak deze nog enkele minuten mee. Let erop dat de boter niet zal verbranden.
Schenk het water samen met een theelepel zout erbij en zet het vuur laag.
Laat de rijst zachtjes gaar worden met de deksel op de pan in ongeveer 20 tot 25 minuten. Het water zal dan volledig geabsorbeerd zijn.
Zet het vuur uit en laat de rijst nog een paar minuten staan. Eet smakelijk!
Wat is arpa şehriye?
Arpa şehriye is een Turkse rijst die lijkt op een pastasoort. Het wordt vaak ook een soort vermicelli genoemd.
Kan ik arpa şehriye vervangen?
Je kunt arpa şehriye vervangen door orzo, de verschillende structuur en kleur van de rijstsoorten geeft de pilav zijn bekende uiterlijk en smaak.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.