Pilav rijst

(7)

Pilav rijst maken is ontzettend makkelijk met maar weinig ingrediënten. Deze Turkse rijst heeft een zachte smaak en is het perfecte bijgerecht bij veel soorten gerechten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-03-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Pilav rijst

Ingrediënten


  • klont boter
  • 70 gram arpa şehriye of orzo
  • 180 gram rijst
  • 1 theelepel zout
  • 500 ml water
  • optioneel: 1 kleine ui
  • optioneel: 1 knoflookteen
Pilav rijst Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • vergiet of zeef
  • optioneel: snijplank & koksmes
  • grote bakpan met deksel
  • houten lepel of siliconen spatel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pilav-rijst


Voorbereiding – 10 minuten

Voor een basis pilav rijst wordt er geen ui en/of knoflook gebruikt, daarom is deze eerste stap optioneel.

Pel de ui en knoflook, snijd deze fijn en fruit deze aan voordat je de arpa şehriye of orzo erbij doet.

Was de witte rijst goed, dit zal voorkomen dat de pilav rijst gaat plakken.

Pilav rijst
Pilav rijst

De pilav rijst afmaken – 30 minuten

Verhit een klont boter in een middelgrote bakpan op middelhoog vuur. Fruit de orzo aan tot deze glazig is, dit zal een aantal minuten duren.

Voeg de witte rijst toe en bak deze nog enkele minuten mee. Let erop dat de boter niet zal verbranden. 

Schenk het water samen met een theelepel zout erbij en zet het vuur laag.

Laat de rijst zachtjes gaar worden met de deksel op de pan in ongeveer 20 tot 25 minuten. Het water zal dan volledig geabsorbeerd zijn. 

Zet het vuur uit en laat de rijst nog een paar minuten staan. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-03-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Pilav rijst: Veel gestelde vragen

Wat is arpa şehriye?

Arpa şehriye is een Turkse rijst die lijkt op een pastasoort. Het wordt vaak ook een soort vermicelli genoemd.

Kan ik arpa şehriye vervangen?

Je kunt arpa şehriye vervangen door orzo, de verschillende structuur en kleur van de rijstsoorten geeft de pilav zijn bekende uiterlijk en smaak.

0 reacties op Pilav rijst

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.