Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprikas-met-chorizo-en-ei
Voorbereiding -- 15 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden
Celsius en bekleed een ovenrek met bakpapier. Snijd de paprika's doormidden, laat de gehalveerde steel intact maar verwijder wel de zaadlijsten.
Verwijder het vel van de chorizo (indien aanwezig) en snijd de chorizo in blokjes. Pel de sjalot en snijd deze in (halve) dunne ringen.
Besprenkel de halve paprika's met olijfolie, peper en zout en bak ze ongeveer 10 - 15 minuten in de oven, tot ze wat zachter zijn geworden.

Gevulde paprika’s met chorizo en ei
Gevulde paprika's met chorizo en ei afmaken -- 15 minuten
Maak ondertussen een makkelijke saus door de crème fraîche te mengen met de kruiden. Bak de chorizo enkele minuten in de bakpan, het is niet nodig om olie of boter toe te voegen. Bak dan de sjalot nog kort mee en verdeel de chorizo en sjalot over de halve paprika's.
Leg een paar basilicum blaadjes op de chorizo en verdeel een lepeltje kruidige saus over de paprika's. Breek er dan een ei in en bak nog ongeveer 5 minuten, afhankelijk hoe je het ei gebakken wilt hebben. Voeg een beetje extra peper en zout toe aan het ei en garneer eventueel met een beetje extra basilicum. Smakelijk!