Gevulde paprika's met chorizo en ei

(2)

Deze gevulde paprika's met chorizo en ei zitten boordevol kruiden en zijn een perfecte lunch. Je kunt elke kleur paprika gebruiken.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Gevulde paprika's met chorizo en ei

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 paprika's (kleur naar keuze)
  • 1/2e chorizo
  • 1 sjalot
  • klein handjevol basilicum blaadjes
  • 4 eieren, niet te groot
  • 6 eetlepels crème fraîche
  • 1/2e theelepel paprikapoeder
  • 1/4e theelepel korianderpoeder
  • snuf gemalen komijnzaad
  • snuf chili poeder (afhankelijk hoe pittig je de saus wilt)
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
Gevulde paprika's met chorizo en ei Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenrek met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • kleine kom
  • lepel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprikas-met-chorizo-en-ei


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een ovenrek met bakpapier. Snijd de paprika's doormidden, laat de gehalveerde steel intact maar verwijder wel de zaadlijsten.

Verwijder het vel van de chorizo (indien aanwezig) en snijd de chorizo in blokjes. Pel de sjalot en snijd deze in (halve) dunne ringen.

Besprenkel de halve paprika's met olijfolie, peper en zout en bak ze ongeveer 10 - 15 minuten in de oven, tot ze wat zachter zijn geworden. 

Gevulde paprika’s met chorizo en ei
Gevulde paprika’s met chorizo en ei

Gevulde paprika's met chorizo en ei afmaken – 15 minuten

Maak ondertussen een makkelijke saus door de crème fraîche te mengen met de kruiden. Bak de chorizo enkele minuten in de bakpan, het is niet nodig om olie of boter toe te voegen.

Bak dan de sjalot nog kort mee en verdeel de chorizo en sjalot over de halve paprika's. Leg een paar basilicum blaadjes op de chorizo en verdeel een lepeltje kruidige saus over de paprika's.

Breek er dan een ei in en bak nog ongeveer 5 minuten, afhankelijk hoe je het ei gebakken wilt hebben.

Voeg een beetje extra peper en zout toe aan het ei en garneer eventueel met een beetje extra basilicum. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

2 stemmen

Gevulde paprika's met chorizo en ei: Veel gestelde vragen

Wat voor kleur paprika moet ik gebruiken?

Elke kleur paprika is goed. Oranje, geel, rood of groen! Gebruik een ‘gewone’ paprika en geen puntpaprika, deze zijn namelijk lastiger te vullen.

Wat kan ik bij de gevulde paprika's met chorizo en ei eten?

Dit is al een vrij vullend gerecht, maar deze gevulde paprika's zijn ook heerlijk met een stukje brood erbij. Lekker om te dippen in de eidooiers en saus!

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.