Deze gevulde paprika's met chorizo en ei zitten boordevol kruiden en zijn een perfecte lunch. Je kunt elke kleur paprika gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een ovenrek met bakpapier. Snijd de paprika's doormidden, laat de gehalveerde steel intact maar verwijder wel de zaadlijsten.
Verwijder het vel van de chorizo (indien aanwezig) en snijd de chorizo in blokjes. Pel de sjalot en snijd deze in (halve) dunne ringen.
Besprenkel de halve paprika's met olijfolie, peper en zout en bak ze ongeveer 10 - 15 minuten in de oven, tot ze wat zachter zijn geworden.
Maak ondertussen een makkelijke saus door de crème fraîche te mengen met de kruiden. Bak de chorizo enkele minuten in de bakpan, het is niet nodig om olie of boter toe te voegen.
Bak dan de sjalot nog kort mee en verdeel de chorizo en sjalot over de halve paprika's. Leg een paar basilicum blaadjes op de chorizo en verdeel een lepeltje kruidige saus over de paprika's.
Breek er dan een ei in en bak nog ongeveer 5 minuten, afhankelijk hoe je het ei gebakken wilt hebben.
Voeg een beetje extra peper en zout toe aan het ei en garneer eventueel met een beetje extra basilicum. Eet smakelijk!
Wat voor kleur paprika moet ik gebruiken?
Elke kleur paprika is goed. Oranje, geel, rood of groen! Gebruik een ‘gewone’ paprika en geen puntpaprika, deze zijn namelijk lastiger te vullen.
Wat kan ik bij de gevulde paprika's met chorizo en ei eten?
Dit is al een vrij vullend gerecht, maar deze gevulde paprika's zijn ook heerlijk met een stukje brood erbij. Lekker om te dippen in de eidooiers en saus!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.