Gestoofde appeltjes met kaneel en vanille zijn boterzacht en een tikje zoet. Super makkelijk om te maken en heerlijk als ontbijt met yoghurt of met een bolletje vanille ijs als toetje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-11-2024
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Besprenkel de blokjes appel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Verwarm een klontje boter in een middelgrote pan en voeg de appelstukjes samen met rietsuiker, vanille en kaneelstok toe. Plaats de deksel op de pan en stoof de appeltjes ongeveer 5 minuten lang.
Roer de appeltjes dan een keer door en stoof nog ongeveer 10 minuten langer op laag vuur. De gestoofde appeltjes zijn goed als ze vrij zacht zijn geworden, maar stoof ze niet te lang want dan zal het meer appelmoes worden. Verwijder de kaneelstok, geniet ervan!
Welke appels zijn geschikt om te stoven?
Appels geschikt om te stoven zijn bijvoorbeeld: Jonagold, Elstar, Reinette, Golden Delicious, Pink Lady, Honey Crunch, Braeburn en nog veel meer.
Kan ik ook andere vanille gebruiken?
Ja, je kunt behalve vanille extract eventueel ook vanille suiker of een vanillestokje gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.