Gestoofde appeltjes met kaneel en vanille zijn boterzacht en een tikje zoet. Super makkelijk om te maken en heerlijk als ontbijt met yoghurt of met een bolletje vanille ijs als toetje.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoofde-appeltjes
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Besprenkel de blokjes appel met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Verwarm een klontje boter in een middelgrote pan en voeg de appelstukjes samen met rietsuiker, vanille en kaneelstok toe. Plaats de deksel op de pan en stoof de appeltjes ongeveer 5 minuten lang.
Roer de appeltjes dan een keer door en stoof nog ongeveer 10 minuten langer op laag vuur. De gestoofde appeltjes zijn goed als ze vrij zacht zijn geworden, maar stoof ze niet te lang want dan zal het meer appelmoes worden. Verwijder de kaneelstok, geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Welke appels zijn geschikt om te stoven?
Appels geschikt om te stoven zijn bijvoorbeeld: Jonagold, Elstar, Reinette, Golden Delicious, Pink Lady, Honey Crunch, Braeburn en nog veel meer.
Kan ik ook andere vanille gebruiken?
Ja, je kunt behalve vanille extract eventueel ook vanille suiker of een vanillestokje gebruiken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.