Geroosterde miso pompoen
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde miso pompoen veganistisch

Deze geroosterde miso pompoen is overheerlijk als vegetarische maaltijd met noedels en een miso saus. Extra lekker met sesam en honing.

45 minuten
4 personen
Geroosterde miso pompoen ingrediënten
Recept geroosterde miso pompoen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-08-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Pâtisson kan prima gebruikt worden net zoals pompoen, dus ging ik voor de geroosterde pompoen. Als je deze niet hebt kun je natuurlijk ook gewoon pompoen gebruiken. 

Om de noedels op smaak te brengen gebruikte ik; een beetje miso pasta, rijstwijnazijn, sesamolie, honing en water naar smaak om erbij te serveren. Dit is optioneel, want zonder noedels is het een heerlijk bijgerecht.

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Meng miso pasta, honing, rijstwijnazijn en sesamolie in een grote kom tot het een glad mengsel is. Was de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in dikke plakken en meng deze met het miso mengsel. Zorg ervoor dat alle plakken bedekt zijn met de saus en verspreid deze dan uit over de bakplaat. Besprenkel het geheel met een beetje zonnebloemolie. 

Geroosterde miso pompoen
Geroosterde miso pompoen

Geroosterde miso pompoen afmaken – 30 minuten

Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van de plakken. Zorg ervoor dat de plakken gaar zijn maar niet te donker worden, door de saus zal deze snel aanbranden. 

Je kunt ze nog net iets meer laten karameliseren, maar ik vond ze iets lichter net iets lekkerder in combinatie met noedels. Bestrooi met (geroosterde) sesamzaadjes en serveer eventueel met een salade. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
146.72 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.1 g
12.66 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.34 g
1.17 g
Eiwitten
2.98 g
Vezels
2.16 g
Natrium
589.43 mg
Mineralen
Ijzer
1.64 mg
Calcium
41.08 mg
Magnesium
22.79 mg
Kalium
22.79 mg
Fosfor
54.65 mg
Koper
0.16 mg
Zink
0.5 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
21.1 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
17.15 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde miso pompoen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.