Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Geroosterde miso pompoen

Deze geroosterde miso pompoen is overheerlijk als vegetarische maaltijd met noedels en een miso saus. Extra lekker met sesam en honing.

Geroosterde miso pompoen
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Geroosterde miso pompoen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 500 gram pompoen of pâtisson
  • 3 eetlepels miso pasta
  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • sesamzaadjes
  • eventueel verse peterselie ter garnering
Geroosterde miso pompoen
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • grote kom
  • lepel
  • snijplank & koksmes

Recept pinnen op Pinterest

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-miso-pompoen


Augustus is weer bijna ten einde, dus het is tijd voor de foodblogswap. Deze keer mocht ik iets maken van Andrea, ik ken haar van instagram maar we hebben elkaar nog nooit ontmoet. Ik had gele pâtisson uit de moestuin en nog een pakje miso in de kast. 

Pâtisson kan prima gebruikt worden net zoals pompoen, dus ging ik voor de geroosterde pompoen. Als je deze niet hebt kun je natuurlijk ook gewoon pompoen gebruiken. 

Als twist maakte ik er een hoofdgerecht van, met miso noedels. Om de noedels op smaak te brengen gebruikte ik; een beetje miso pasta, rijstwijnazijn, sesamolie, honing en water naar smaak om erbij te serveren. Dit is optioneel, want zonder noedels is het een heerlijk bijgerecht.

Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Meng miso pasta, honing, rijstwijnazijn en sesamolie in een grote kom tot het een glad mengsel is. Was de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in dikke plakken en meng deze met het miso mengsel. Zorg ervoor dat alle plakken bedekt zijn met de saus en verspreid deze dan uit over de bakplaat. Besprenkel het geheel met een beetje zonnebloemolie. 

Geroosterde miso pompoen
Geroosterde miso pompoen

Geroosterde miso pompoen afmaken -- 30 minuten

Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van de plakken. Zorg ervoor dat de plakken gaar zijn maar niet te donker worden, door de saus zal deze snel aanbranden. 

Je kunt ze nog net iets meer laten karameliseren, maar ik vond ze iets lichter net iets lekkerder in combinatie met noedels. Bestrooi met (geroosterde) sesamzaadjes en serveer eventueel met een salade. Smakelijk!

Volgend recept →
Kokosijs

Kerstrecepten

Kerstrecepten voor de tijd van het jaar waar je fijn samen eet en geniet van verschillende soorten lekkernijen. Ben je op zoek naar lekkere kerstgerechten? Neem dan een kijkje in dit overzicht van kerstrecepten en maak er een perfect kerstdiner mee.