Deze geroosterde miso pompoen is overheerlijk als vegetarische maaltijd met noedels en een miso saus. Extra lekker met sesam en honing. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-miso-pompoen
Pâtisson kan prima gebruikt worden net zoals pompoen, dus ging ik voor de geroosterde pompoen. Als je deze niet hebt kun je natuurlijk ook gewoon pompoen gebruiken.
Om de noedels op smaak te brengen gebruikte ik; een beetje miso pasta, rijstwijnazijn, sesamolie, honing en water naar smaak om erbij te serveren. Dit is optioneel, want zonder noedels is het een heerlijk bijgerecht.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng miso pasta, honing, rijstwijnazijn en sesamolie in een grote kom tot het een glad mengsel is. Was de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in dikke plakken en meng deze met het miso mengsel. Zorg ervoor dat alle plakken bedekt zijn met de saus en verspreid deze dan uit over de bakplaat. Besprenkel het geheel met een beetje zonnebloemolie.
Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van de plakken. Zorg ervoor dat de plakken gaar zijn maar niet te donker worden, door de saus zal deze snel aanbranden.
Je kunt ze nog net iets meer laten karameliseren, maar ik vond ze iets lichter net iets lekkerder in combinatie met noedels. Bestrooi met (geroosterde) sesamzaadjes en serveer eventueel met een salade. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.