Geroosterde broccoli met miso is een makkelijk bijgerecht met weinig ingrediënten. Heerlijke beetgare broccoli met een sausje uit oven de oven, yum!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel de broccoli in roosjes en plaats deze in een ovenschaal. Besprenkel deze met een klein beetje olijfolie, peper en zout.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng de knoflooktenen samen met miso pasta, ahornsiroop en sesamolie.
Bak de broccoli roosjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng de miso saus na 10 minuten door de broccoli roosjes en bak ze nogmaals 10 minuten in de oven. Roer af en toe door, de broccoli is klaar zodra deze beetgaar is.
Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld beef teriyaki en gebakken rijst, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.