Ohmydish.nl


Gehaktrol

Een gehaktrol is makkelijk om te maken en zit boordevol smaak. Met een krokante buitenkant van gerookt spek en een kruidige binnenkant.

Gehaktrol
55 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Gehaktrol

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram gehakt (rundvlees of half-om-half)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • kleine handvol groene olijven
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • paar takjes verse peterselie
  • 2 eieren
  • handvol paneermeel
  • ongeveer 16 plakken gerookte spek
Gehaktrol ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • eventueel handschoenen
  • oven
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden


55 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gehaktrol


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was eventueel de verse peterselie en hak deze vervolgens fijn. Snijd de olijven grof en meng het gehakt samen met de olijven, ui, knoflook, peterselie, 2 eieren en gerookte paprika poeder. Roer hier dan paneermeel bij tot het een stevig geheel wordt, voeg niet teveel paneermeel toe omdat het gehakt anders te droog zal worden. Breng het geheel op smaak met peper en zout en vorm een grote rol van het gehakt.

Gehaktrol maken Gehaktrol maken

De gehaktrol afmaken -- 40 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats een stuk bakpapier op het aanrecht en plaats hier de rol met gehakt op. Meet in de lengte hoe groot het bakpapier moet zijn om volledig om de rol heen te kunnen en snijd het bakpapier dan op maat. Plaats de spekplakken dakpansgewijs op het afgemeten bakpapier.

Gehaktrol Gehaktrol

Plaats de rol op het spek en vouw de zijkanten naar binnen en rol het gehakt dan volledig dicht. Verwijder het bakpapier en leg het bakpapier op een bakplaat. Leg de gehaktrol terug op het bakpapier met de uiteinden van het spek naar beneden.

Bak de rol tot het spek mooi krokant is, dit zal ongeveer 20 - 25 minuten duren. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de gehaktrol. Heerlijk met een salade en bijvoorbeeld brood. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Kip fajita

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.