Een gehaktrol is makkelijk om te maken en zit boordevol smaak. Met een krokante buitenkant van gerookt spek en een kruidige binnenkant.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-01-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was eventueel de verse peterselie en hak deze vervolgens fijn.
Snijd de olijven grof en meng het gehakt samen met de olijven, ui, knoflook, peterselie, 2 eieren en gerookte paprika poeder.
Roer hier dan paneermeel bij tot het een stevig geheel wordt, voeg niet teveel paneermeel toe omdat het gehakt anders te droog zal worden.
Breng het geheel op smaak met peper en zout en vorm een grote rol van het gehakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Plaats een stuk bakpapier op het aanrecht en plaats hier de rol met gehakt op. Meet in de lengte hoe groot het bakpapier moet zijn om volledig om de rol heen te kunnen en snijd het bakpapier dan op maat.
Plaats de spekplakken dakpansgewijs op het afgemeten bakpapier.
Plaats de rol op het spek en vouw de zijkanten naar binnen en rol het gehakt dan volledig dicht.
Verwijder het bakpapier en leg het bakpapier op een bakplaat. Leg de gehaktrol terug op het bakpapier met de uiteinden van het spek naar beneden.
Bak de rol tot het spek mooi krokant is, dit zal ongeveer 20 - 25 minuten duren. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de gehaktrol.
De gehaktrol is lekker met een salade erbij en een aantal sneetjes brood. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.