Gehakt en courgette ovenschotel
😍 122Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gehakt en courgette ovenschotel

Een super lekkere en romige gehakt en courgette ovenschotel. Met een krokante laag kaas en tomaatjes. Staat binnen een uur op tafel.

55 minuten
4 personen
Recept gehakt en courgette ovenschotel
Gehakt en courgette ovenschotel ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen, snijd deze fijn en zet opzij. Was de courgette en snijd deze in niet al te grote, maar ook niet te kleine stukjes. Was de cherry tomaatjes en snijd door de helft.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met olijfolie. 

Gehakt en courgette ovenschotel
Gehakt en courgette ovenschotel

Gehakt en courgette ovenschotel afmaken – 45 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook voor enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak het enkele minuten. Voeg dan ook de courgette stukjes toe en bak dit nog ongeveer 5 minuten.

Bak ook de tomatenpuree kort mee en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een zeef, om zo het overtollige vocht te verwijderen. Meng ondertussen de eieren en room tot een glad mengsel. Breng dit op smaak met tijm, peper en zout.

Schep het gehakt en courgette mengsel in de ovenschaal en verdeel hierover de gehalveerde cherry tomaatjes. 

Schenk het room en ei mengsel in de ovenschaal en maak af met een laag geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de gehakt en courgette ovenschotel ook invriezen?

Dat kan zeker, laat de ovenschotel na het bakken afkoelen tot kamertemperatuur. Pak de ovenschaal goed in met aluminiumfolie en dek goed af. Plaats de ovenschotel in de diepvries, je kunt deze tot zeker 2 maanden na het maken bewaren.

Past de ovenschaal niet in je vriezer? Laat de ovenschotel ten minste een uur lang extra afkoelen in je koelkast. Snijd de gehakt en courgette ovenschotel dan in kleinere stukken. Door het afkoelen in de koelkast gaat dit veel makkelijker.

Kan ik het gehakt ook vervangen?

Het gehakt kun je ook vervangen met stukjes kip of vegetarische soja stukjes. Breng de saus dan wel meer op smaak aangezien er minder vet (en dus smaak) in kip of vegetarische stukje zitten.

Wat vind je van dit recept?

122 waarderingen
😍
122
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
14 reacties op "Gehakt en courgette ovenschotel"
Janneke zegt op 22-02-2018
Vandaag klaargemaakt en het was heerlijk!! Bedankt om het recept te delen :-)
Ohmydish zegt op 22-02-2018
Dankje Janneke, fijn om te horen :-)
Danna zegt op 07-04-2018
Kan dit ook met snack tomaatjes ? Heb alles in huis maar geen cherry tomaatjes
Ohmydish zegt op 07-04-2018
Hallo Danna, deze ovenschotel kan ook met snack tomaatjes :) Groetjes
Jolanda zegt op 06-06-2018
Hoeveel koolhydraten zitten hierin?
Ohmydish zegt op 06-06-2018
Hallo Jolanda, dit is niet iets wat wij normaal gesproken berekenen dus dit kun je het beste zelf doen :) Groetjes
Eline zegt op 10-07-2018
Moet je er nog wat bij eten zoals rijst of aardappelen o.i.d.? Of wat is je vulling?
Ohmydish zegt op 10-07-2018
Hallo Eline, deze ovenschotel is op zichzelf al vullend dus er hoeft niets meer bij geserveerd te worden. Groetjes
Aartje van Elst zegt op 11-07-2018
Kan ik dit ook al een dag tevoren klaar maken? Moet ik dan dezelfde oventijd aanhouden? Groet, Aartje
Ohmydish zegt op 11-07-2018
Hallo Aartje, deze kun je prima een dag van tevoren maken. Ik zou dan kiezen om de ovenschotel de dag vooraf niet in de oven te doen, maar deze op de dag zelf af te bakken. Je kunt er ook voor kiezen de ovenschotel de helft van de tijd te bakken de dag vooraf, en dan de volgende dag de andere helft om de schotel weer op te warmen en af te bakken. Groetjes
Jacqueline zegt op 16-10-2018
Jammer dat er geen eiwitgehalte , koolhydraat en vet gehalten worden vermeld. Dat zou wel heel fijn zijn. Dan hoef je het niet meer zelf op te zoeken en uit te rekenen?. Groet jacqueline
Ohmydish zegt op 19-10-2018
Het is erg veel werk om voor al onze recepten dit te gaan uitrekenen (ongeveer 1200 recepten om je een idee te geven), dus helaas toch even zelf opzoeken als je dit belangrijke punten voor je voeding vindt :)
Iris zegt op 23-07-2021
Welk type room kan je 't beste gebruiken.
Ohmydish zegt op 23-07-2021
Beste Iris, gewone slagroom uit de supermarkt met een vetgehalte van 30% is prima! Groetjes Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.