Artisjokken krijgen een paarse kleur in de winter, dus extra mooi om naar te kijken ! Recept voor 4 personen, klaar in 45 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegrilde-artisjokharten-en-stengels-met-citroen-botersaus
In dit recept gebruiken wij gedroogde dragon, omdat er geen verse dragon beschikbaar was. Verse dragon is uiteraard veel smaakvoller!
We hebben laatst vier hele mooie paarse artisjokken gekocht en we konden niet wachten om ze op te eten. Voorbereiding is heel makkelijk, je hebt alleen wat tijd nodig. Wist je overigens dat artisjokken in de winter paars blijven en in de zomer groen zijn? Dit recept laat ook zien dat je niet alleen de artisjokharten kunt eten, maar ook de stengels!
Snijd een derde van de artisjokharten af (zie foto hieronder) en snijd de bovenkant van de bladeren af. Snijd de overgebleven citroen in partjes en voeg deze (op 1 partje na) toe aan het kokend water.
Winter artisjokken opengesneden
Maak in de tussentijd de citroen botersaus. Pers sap uit het overgebleven citroen partje in een kom samen met 60 ml rijstwijnazijn en voeg 180 ml olijfolie toe. Meng er dan 2 eetlepels (gedroogde) dragon aan toe, samen met de 3 geplette knoflookteentjes. Smelt de boter in een klein sauspannetje en meng deze daarna door de olijfolie en citroensap. Zet voor nu aan de kant.
Giet de artisjokken af. Snijd de artisjokstengsels doormidden en snijd de artisjokharten in partjes met behulp van een koksmes. Verhit de grillpan, voeg niets toe aan de pan. Grill elke kant van de artisjokharten totdat er een mooi grill-lijntje ontstaat (zie foto hieronder).
Gegrilde artisjokharten en stengels met citroen botersaus
Haal de artisjokken dan uit de grillpan en serveer 4 partjes per persoon, samen met een kommetje citroen botersaus. Je kunt artisjokken het beste met de handen eten, serveer deze dus met wat keukenpapier. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.