Gefrituurde sticky bloemkool
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gefrituurde sticky bloemkool vegetarisch

Deze gefrituurde sticky bloemkool is extra lekker doordat de bloemkool krokant gebakken is en vervolgens bedekt wordt met een smaakvolle saus.

Deze gefrituurde sticky bloemkool is heerlijk als snack of borrelhapje, maar ook als vegetarische maaltijd met rijst zijn deze krokante bloemkoolroosjes een aanrader.

Mocht je geen pittig gerookt paprikapoeder hebben, kun je ook een beetje cayennepeper of chilipoeder samen met gerookt paprikapoeder toevoegen.

Gefrituurde sticky bloemkool ingrediënten

Recept gefrituurde sticky bloemkool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel 2 knoflooktenen en schil ongeveer 3 cm gember wortel. Rasp of snijd de knoflook en gember zeer fijn.

Snijd de bosui in ringen en zet opzij.

Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te groot maar ook niet te klein.

Meng ongeveer 200 gram panko samen met 2 theelepels pittig gerookt paprikapoeder, peper en zout.

Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een braadpan.

Gefrituurde sticky bloemkool
Gefrituurde sticky bloemkool

Gefrituurde sticky bloemkool afmaken – 25 minuten

Klop 3 eieren los en haal de bloemkoolroosjes door het ei, zorg dat ze volledig bedekt zijn.

Haal de bloemkoolroosjes vervolgens door het panko mengsel, zorg er wederom voor dat ze volledig bedekt zijn.

Herhaal voor de resterende bloemkoolroosjes en zorg dat ze allemaal goed gepaneerd zijn.

Frituur de gepaneerde bloemkool mooi goudbruin, frituur niet teveel bloemkool tegelijk en herhaal tot alle bloemkool is gefrituurd. Plaats alle krokante bloemkool samen in een grote kom.

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een sauspan en fruit hierin de knoflook en gember kort.

Voeg hieraan 100 ml honing, 50 ml sojasaus en 50 ml rijstazijn toe en verwarm tot een gladde saus.

Schenk na enkele minuten de saus over de krokante bloemkool. Roer goed zodat alle krokante bloemkool is bedekt met saus.

Serveer de sticky bloemkool met bosui en sesamzaadjes. Lekker met bijvoorbeeld rijst, eet smakelijk!

Tips!

Welke rijst is het lekkerste met sticky bloemkool?

Sticky bloemkool is lekker met veel verschillende soorten rijst, ik gebruik altijd jasmijnrijst voor meer smaak. 

Hoeveel bloemkool per persoon als hoofdgerecht?

Een halve gefrituurde bloemkool is genoeg voor 4 personen als lunch, snack of borrelhapje.

In combinatie met rijst is een grote bloemkool van 1,5 kilo genoeg voor 4 personen als hoofdgerecht. Serveer je deze gefrituurde bloemkool dus als hoofdgerecht, verdubbel dan de ingrediënten.

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
442.68 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
67.68 g
24.5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.19 g
2.06 g
Eiwitten
15.78 g
Vezels
3.8 g
Natrium
1458.42 mg
Mineralen
Ijzer
4.13 mg
Calcium
113.85 mg
Magnesium
43.88 mg
Kalium
43.88 mg
Fosfor
230.11 mg
Koper
0.23 mg
Zink
1.97 mg
Jodium
16.32 µg
Selenium
25.14 µg
Vitamines
Vitamine C
86.1 mg
Vitamine D
0.81 mg
Vitamine A
87.84 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.38 mg
Vitamine B12
1.04 µg
Foliumzuur
100.04 µg
Vitamine E
0.81 mg
Vitamine K
34.28 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gefrituurde sticky bloemkool"
ERIK SCHOL zegt op 25-05-2024
Dit kan niet slecht zijn !! Ik ga het uitproberen in combinatie met champagne Blanc de Noirs, 100% Pinot noir.
Véronique zegt op 26-05-2024
Dank voor je leuke bericht Erik, met champagne klinkt als een top combinatie! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.