Deze gefrituurde sticky bloemkool is extra lekker doordat de bloemkool krokant gebakken is en vervolgens bedekt wordt met een smaakvolle saus.
Deze gefrituurde sticky bloemkool is heerlijk als snack of borrelhapje, maar ook als vegetarische maaltijd met rijst zijn deze krokante bloemkoolroosjes een aanrader.
Mocht je geen pittig gerookt paprikapoeder hebben, kun je ook een beetje cayennepeper of chilipoeder samen met gerookt paprikapoeder toevoegen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel 2 knoflooktenen en schil ongeveer 3 cm gember wortel. Rasp of snijd de knoflook en gember zeer fijn.
Snijd de bosui in ringen en zet opzij.
Verdeel de bloemkool in roosjes, niet te groot maar ook niet te klein.
Meng ongeveer 200 gram panko samen met 2 theelepels pittig gerookt paprikapoeder, peper en zout.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een braadpan.
Klop 3 eieren los en haal de bloemkoolroosjes door het ei, zorg dat ze volledig bedekt zijn.
Haal de bloemkoolroosjes vervolgens door het panko mengsel, zorg er wederom voor dat ze volledig bedekt zijn.
Herhaal voor de resterende bloemkoolroosjes en zorg dat ze allemaal goed gepaneerd zijn.
Frituur de gepaneerde bloemkool mooi goudbruin, frituur niet teveel bloemkool tegelijk en herhaal tot alle bloemkool is gefrituurd. Plaats alle krokante bloemkool samen in een grote kom.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een sauspan en fruit hierin de knoflook en gember kort.
Voeg hieraan 100 ml honing, 50 ml sojasaus en 50 ml rijstazijn toe en verwarm tot een gladde saus.
Schenk na enkele minuten de saus over de krokante bloemkool. Roer goed zodat alle krokante bloemkool is bedekt met saus.
Serveer de sticky bloemkool met bosui en sesamzaadjes. Lekker met bijvoorbeeld rijst, eet smakelijk!
Welke rijst is het lekkerste met sticky bloemkool?
Sticky bloemkool is lekker met veel verschillende soorten rijst, ik gebruik altijd jasmijnrijst voor meer smaak.
Hoeveel bloemkool per persoon als hoofdgerecht?
Een halve gefrituurde bloemkool is genoeg voor 4 personen als lunch, snack of borrelhapje.
In combinatie met rijst is een grote bloemkool van 1,5 kilo genoeg voor 4 personen als hoofdgerecht. Serveer je deze gefrituurde bloemkool dus als hoofdgerecht, verdubbel dan de ingrediënten.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.