Deze gebakken tuinbonen met knoflook zijn een makkelijk bijgerecht. Als je gedroogde tuinbonen gebruikt dien je deze wel eerst te wellen in koud water, dus daar heb je even geduld voor nodig.
Let op: week de gedroogde tuinbonen een nacht in koud water.
Week eerst de tuinbonen en vul dan een middelgrote pan met water en breng aan de kook.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-04-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Kook de tuinbonen ongeveer een uur, het kan zijn dat ze dan nog niet gaar zijn en ze langer nodig hebben. Soms kunnen de velletjes nog wat harder zijn, kook ze dan nog iets langer.
Giet de tuinbonen dan af en zet opzij. Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de tuinbonen ongeveer 5 minuten. Bak dan de fijngesneden sjalot en knoflook nog enkele minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
Roer de tuinkers door de bonen en serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje vlees of vis. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.