Gebakken tuinbonen met knoflook
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gebakken tuinbonen met knoflook veganistisch

Deze gebakken tuinbonen met knoflook zijn een makkelijk bijgerecht. Als je gedroogde tuinbonen gebruikt dien je deze wel eerst te wellen in koud water, dus daar heb je even geduld voor nodig.

1 uur 10 minuten
6 personen

Let op: week de gedroogde tuinbonen een nacht in koud water.

Week eerst de tuinbonen en vul dan een middelgrote pan met water en breng aan de kook.

Gebakken tuinbonen met knoflook ingrediënten
Recept gebakken tuinbonen met knoflook

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-04-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 1 uur + wachttijd

Kook de tuinbonen ongeveer een uur, het kan zijn dat ze dan nog niet gaar zijn en ze langer nodig hebben. Soms kunnen de velletjes nog wat harder zijn, kook ze dan nog iets langer.

Giet de tuinbonen dan af en zet opzij. Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Gebakken tuinbonen met knoflook
Gebakken tuinbonen met knoflook

De gebakken tuinbonen met knoflook afmaken – 10 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de tuinbonen ongeveer 5 minuten. Bak dan de fijngesneden sjalot en knoflook nog enkele minuten mee en breng op smaak met peper en zout.

Roer de tuinkers door de bonen en serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje vlees of vis. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
33.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.2 g
0.04 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.21 g
0.04 g
Eiwitten
2.78 g
Vezels
3.06 g
Natrium
230.73 mg
Mineralen
Ijzer
0.7 mg
Calcium
30.87 mg
Magnesium
12.59 mg
Kalium
12.59 mg
Fosfor
57.56 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.36 mg
Jodium
0.4 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
19.7 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
77.26 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gebakken tuinbonen met knoflook"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.