Deze gebakken tuinbonen met knoflook zijn een makkelijk bijgerecht. Als je gedroogde tuinbonen gebruikt dien je deze wel eerst te wellen in koud water, dus daar heb je even geduld voor nodig.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-tuinbonen-met-knoflook
Week eerst de tuinbonen en vul dan een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de tuinbonen ongeveer een uur, het kan zijn dat ze dan nog niet gaar zijn en ze langer nodig hebben. Soms kunnen de velletjes nog wat harder zijn, kook ze dan nog iets langer. Giet de tuinbonen dan af en zet opzij.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Gebakken tuinbonen met knoflook
Roer de tuinkers door de bonen en serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje vlees of vis. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.