Gebakken rode kool salade met blauwe kaas

(7)

Een makkelijke gebakken rode kool salade met blauwe kaas is klaar binnen 30 minuten en is de ideale lunch salade. Met een dressing van rode wijnazijn en rozemarijn, mm! Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-01-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Gebakken rode kool salade met blauwe kaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/4e rode kool
  • handvol radijsjes
  • 150 gram roquefort of andere blauwschimmel kaas
  • 100 gram spekjes
  • flinke handvol rucola
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 30 ml rode wijnazijn
  • ongeveer 60 ml zonnebloem- of andere neutrale olie
Gebakken rode kool salade met blauwe kaas Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • keukenpapier
  • houten lepel
  • kleine kom
  • garde

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-rode-kool-salade-met-blauwe-kaas


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de rode kool in fijne reepjes, probeer dit zo dun mogelijk te doen. Was de radijsjes en snijd deze in plakjes. Was eventueel de rucola en maak deze droog. 

Gebakken rode kool salade met blauwe kaas
Gebakken rode kool salade met blauwe kaas

Gebakken rode kool salade met blauwe kaas afmaken -- 20 minuten

Verhit een grote bakpan en bak hierin de spekjes enkele minuten. Verplaats deze dan naar een stuk keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.

Verhit de bakpan opnieuw en voeg een beetje olie toe. Bak hierin de rode kool samen met een takje rozemarijn voor ongeveer 10 minuten. De rode kool is dan nog een beetje knapperig.

Maak een dressing door mosterd, peper, zout en rode wijn azijn te mengen. Voeg langzaam de olie toe terwijl je mengt met een garde.

Snijd de blaadjes van het andere rozemarijn takje fijn en voeg deze toe aan de dressing. Breng de rode kool en de dressing op smaak met peper en zout.

Verwijder de rozemarijn takjes en verdeel de gebakken rode kool over borden. Verdeel er dan ook radijsjes, rucola, spekjes en blauwe kaas overheen. Maak af met de dressing, smakelijk!


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.