Gebakken rode kool salade met blauwe kaas
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gebakken rode kool salade met blauwe kaas vegetarisch

Een makkelijke gebakken rode kool salade met blauwe kaas is klaar binnen 30 minuten en is de ideale lunch salade. Met een dressing van rode wijnazijn en rozemarijn, mm!

30 minuten
4 personen
Gebakken rode kool salade met blauwe kaas ingrediënten
Recept gebakken rode kool salade met blauwe kaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de rode kool in fijne reepjes, probeer dit zo dun mogelijk te doen. Was de radijsjes en snijd deze in plakjes. Was eventueel de rucola en maak deze droog. 

Gebakken rode kool salade met blauwe kaas
Gebakken rode kool salade met blauwe kaas

Gebakken rode kool salade met blauwe kaas afmaken – 20 minuten

Verhit een grote bakpan en bak hierin de spekjes enkele minuten. Verplaats deze dan naar een stuk keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.

Verhit de bakpan opnieuw en voeg een beetje olie toe. Bak hierin de rode kool samen met een takje rozemarijn voor ongeveer 10 minuten. De rode kool is dan nog een beetje knapperig.

Maak een dressing door mosterd, peper, zout en rode wijn azijn te mengen. Voeg langzaam de olie toe terwijl je mengt met een garde.

Snijd de blaadjes van het andere rozemarijn takje fijn en voeg deze toe aan de dressing. Breng de rode kool en de dressing op smaak met peper en zout.

Verwijder de rozemarijn takjes en verdeel de gebakken rode kool over borden. Verdeel er dan ook radijsjes, rucola, spekjes en blauwe kaas overheen. Maak af met de dressing, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
417.4 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.97 g
1.81 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
37.05 g
13.49 g
Eiwitten
14.85 g
Vezels
2.1 g
Natrium
1207.3 mg
Mineralen
Ijzer
1.43 mg
Calcium
314.35 mg
Magnesium
41.33 mg
Kalium
41.33 mg
Fosfor
153.74 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.47 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
32.97 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
12.53 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
1.13 µg
Foliumzuur
38.18 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
3.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gebakken rode kool salade met blauwe kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.