Een makkelijke gebakken rode kool salade met blauwe kaas is klaar binnen 30 minuten en is de ideale lunch salade. Met een dressing van rode wijnazijn en rozemarijn, mm!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de rode kool in fijne reepjes, probeer dit zo dun mogelijk te doen. Was de radijsjes en snijd deze in plakjes. Was eventueel de rucola en maak deze droog.
Verhit een grote bakpan en bak hierin de spekjes enkele minuten. Verplaats deze dan naar een stuk keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
Verhit de bakpan opnieuw en voeg een beetje olie toe. Bak hierin de rode kool samen met een takje rozemarijn voor ongeveer 10 minuten. De rode kool is dan nog een beetje knapperig.
Maak een dressing door mosterd, peper, zout en rode wijn azijn te mengen. Voeg langzaam de olie toe terwijl je mengt met een garde.
Snijd de blaadjes van het andere rozemarijn takje fijn en voeg deze toe aan de dressing. Breng de rode kool en de dressing op smaak met peper en zout.
Verwijder de rozemarijn takjes en verdeel de gebakken rode kool over borden. Verdeel er dan ook radijsjes, rucola, spekjes en blauwe kaas overheen. Maak af met de dressing, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.